L'estació de FGC de Sant Cugat estrena decoració per promocionar el Monestir i altres atractius de la ciutat


  • Comparteix:

Moment de la presentació de la nova decoració / Foto: FGC

Moment de la presentació de la nova decoració / Foto: FGC

L'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Sant Cugat llueix des d'aquest dimarts una nova decoració amb imatges del Monestir i d'altres espais del municipi. Es tracta d'una iniciativa pionera a l'àrea metropolitana que vol posar en relleu el valor arquitectònic i cultural del Monestir i de la resta de la ciutat. L'actuació ha costat 12.000 euros, repartits a parts iguals entre l'Ajuntament i FGC.

El santcugatenc Mané Espinosa és l'autor de les fotografies del Monestir que decoren les andanes i de les instantànies d'altres atractius turístics de Sant Cugat, com els camps de golf, l'eix comercial, el Celler Cooperatiu, el Parc de Collserola i el Mercantic, que decoren el passadís intercanviador.

L'estació de Sant Cugat rep 20.000 passatgers cada dia i per això s'ha escollit com aparador per mostrar els atractius de la ciutat als viatgers de FGC. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la importància d'apropar la cultura a la gent.

Mercè Conesa

Volem promocionar el romànic, un dels patrimonis més importants de la ciutat. El romànic és molt important a Catalunya, i el més proper a la ciutat de Barcelona és el de Sant Cugat.


Amb aquesta actuació, a més de promocionar el Monestir, es vol potenciar la connexió entre l'estació i aquest patrimoni arquitectònic. El president de FGC, Enric Ticó, ha comentat que una de les idees principals de la decoració és fer l'estació 'amable i propera'.

Enric Ticó

El que intentem des de FGC és que cada estació tingui la seva personalitat. És important que la gent que passi per Sant Cugat vegi que aquesta és l'estació del Monestir.


FGC i l'Ajuntament tambe col·laboren en la promoció de diferents bitllets combinats que ofereixen el viatge fins a Sant Cugat amb tren i l'entrada al Monestir, el lloguer d'una bicicleta elèctrica equipada amb GPS, una ruta programada pel Parc Natural de Collserola o la visita al Mercantic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.