López-Bigas: 'A Catalunya es fa molt bona recerca, però cal més suport institucional i social'


  • Comparteix:

La guanyadora de l'11è Premi Fundació Banc Sabadell a la Investigació Biomèdica, la biòloga Núria López-Bigas, ha reivindicat el paper de la ciència i els científics en la societat. Ho ha fet aquest dimarts a la seu de l'entitat financera a Sant Cugat durant l'entrega del guardó, dotat amb 50.000 euros i que ha reconegut la seva contribució al desenvolupament de nous mètodes bioinformàtics per l'estudi del genoma del càncer. La cerimònia ha tingut la presència del president de Banc Sabadell, Josep Oliu; de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; del conseller d'Empresa i Ocupació, Jordi Baiget, i de l'alcaldessa, Mercè Conesa.

López-Bigas és llicenciada en Biologia per la Universitat de Barcelona (UB), professora d'investigació ICREA a la Universitat Pompeu Fabra(UPF) i dirigeix un laboratori que investiga els genomes de càncer al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona. Aquest centre ha estat pioner a l'hora d'identificar alteracions genòmiques implicades en el càncer a través de mètodes computacionals i ha analitzat milers de tumors per generar un catàleg de gens en col·laboració amb consorcis internacionals. Tot plegat contribueix a comprendre millor la malaltia i, per tant, trobar millors tractaments.

La guardonada, en una entrevista a Cugat.cat, ha posat en valor el talent que hi ha a Catalunya quant a investigació, tot i que considera que cal que s'hi destinin més recursos.

Núria López-Bigas

Es fa molt bona recerca, però cal més finançament, canvis estructurals i més suport institucional i de la societat.


El Premi a la Investigació Biomèdica de la Fundació Banc Sabadell s'entrega des de fa 11 anys amb l'objectiu de premiar la trajectòria d'un científic jove amb projecció de futur que hagi desenvolupat la seva carrera a l'Estat espanyol. Enguany s'hi havien presentat 53 propostes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.