Una desena de nens sahrauís passarà unes 'Vacances en pau' a Sant Cugat gràcies a SCAPS


  • Comparteix:

Grup d'infants sahrauís del 'Vacances en pau' de 2012

Grup d'infants sahrauís del 'Vacances en pau' de 2012

Una desena d'infants sahrauís ha arribat aquest estiu a Sant Cugat gràcies al projecte 'Vacances en pau' de l'entitat Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS). Quatre d'ells s'estaran a la Casa de l'Esperança, el pis d'acollida situat a Volpelleres per als infants que han de seguir un tractament mèdic a Catalunya, i els restants romandran en cases de les famílies santcugatenques que els han acollit.

La situació com han arribat aquests infants és especialment dolenta a causa de la duresa d'aquest últim any als campaments de refugiats sahrauís per les grans inundacions que s'han produït. Tot i així, la presidenta d'SCAPS, Neus Bosch, ha explicat a Cugat.cat que el seu estat d'ànim és molt bo i ja s'han començat a fer les revisions mèdiques.

Neus Bosch

Estan súper contents, estan molt ben adaptats i ja han començat les revisions mèdiques.


Del total de nens que es troben al pis d'acollida només podran tornar aquest setembre als campaments dos d'ells. La resta haurà d'esperar a rebre la confirmació mèdica per marxar. Per la seva banda, els infants acollits per les famílies de Sant Cugat viuran a la ciutat durant dos mesos i després retornaran al seu país.

A causa de qüestions burocràtiques amb els visats, tres nens que venien per fer-se revisions mèdiques a causa de diferents patologies encara no han arribat. Bosch ho atribueix a les dificultats que hi ha per sortir dels campaments.

Neus Bosch

L'ideal seria que els malalts poguessin sortir a través de cooperació internacional com ja han fet alguna altra vegada.



Un projecte consolidat al país
Durant l'estiu, els infants residents al pis es trobaran dues vegades per setmana amb els nens acollits per les famílies i altres entitats que cooperen i ajuden el poble sahrauí. A més, aquest diumenge se celebrarà a Santa Perpètua de Mogoda la festa de benvinguda als 500 infants acollits pel projecte 'Vacances en pau' d'arreu de Catalunya. Abans, però, SCAPS i la resta d'entitats catalanes que acullen nens del Sàhara es manifestaran a la plaça de Sant Jaume per donar visibilitat a les greus condicions de precarietat en les quals viuen aquests infants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.