El projecte de la nova Unió farà un pas més amb la modificació puntual del PGM


  • Comparteix:

Una imatge del projecte / Foto: Dilmé i Fabre Associats

Una imatge del projecte / Foto: Dilmé i Fabre Associats

El projecte de la nova Unió avança segons els terminis previstos. Un any després de l'elecció del projecte de Dilmé Fabré Torras i Associats, el ple d'aquest dilluns debatrà l'aprovació inicial d'una modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) per adequar-lo la volumetria i les dimensions al futur edifici de La Unió. Paral·lelament, l'Ajuntament, l'entitat i els arquitectes treballen en la redacció del projecte bàsic.

El PGM vigent, en paraules del tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, és molt 'rígid' i només permet mantenir l'estructura actual, paral·lela a la via amb un pati interior. La nova Unió disposarà de dues sales i la caixa escènica serà més alta per complir amb les necessitats d'un equipament que passarà a acollir també programació de l'Ajuntament, com estableix el conveni amb La Unió.

Calvet ha explicay que el projecte avança segons el previst.

Damià Calvet

Hi va haver uns arquitectes que va guanyar, d'allò se'n va derivar un contracte i ara hi estan treballant. Normalment no es presenten ni avantprojectes, són esquemes. Això s'ha de convertir en un projecte bàsic i després en un projecte executiu.


Aquesta modificació s'està fent en paral·lel a la redacció del projecte, que segueixen el seu curs en estreta col·laboració amb l'entitat. La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, explica que volen implicar molt La Unió en el planejament del nou edifici.

Carmela Fortuny

Tenim la voluntat de treballar amb l'entitat modificacions sobre el teatre i la ubicació de les seccions. És el moment per poder fer-les.


Està previst que les obres comencin l'any vinent i acabin el 2019.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.