Un terratrèmol sacseja la comarca i es fa sentir a Sant Cugat


  • Comparteix:

Mapa de l'afectació del sisme / Foto: ICGC

Mapa de l'afectació del sisme / Foto: ICGC

Un sisme de 3,2 graus de l'escala Richter ha sacsejat aquest dissabte el Vallès Occidental sense causar danys materials ni personals. Segons l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), el petit terratrèmol s'ha produït poc després de dos quarts de deu de la nit i l'epicentre s'ha detectat a uns deu quilòmetres de profunditat en un punt entre els municipis de Matadepera, Vacarisses, Mura i Terrassa, tot i que s'ha pogut sentir en diferents municipis de la comarca, entre ells Sant Cugat.

Arran de les tremolors, Protecció Civil ha activat preventivament en fase de prealerta el Sismicat, tot i que no es té constància de desperfectes o conseqüències greus. El telèfon d'emergències 112 ha rebut vuit trucades des de diversos punts del Vallès Oriental, Bages, el Vallès Occidental i el Maresme.

Segons l'ICGC, el sisme es podria haver notat en una zona àmplia a banda de la més pròxima a l'epicentre, com el sud del Bages, el nord del Baix Llobregat, la part oest del Vallès Oriental i el sud-est de la comarca de l'Anoia. Es dóna el cas que a l'indret on s'ha produït el terratrèmol no és gaire habitual que hi hagi moviments sísmics, a diferència d'altres zones més proclius com la Garrotxa i el Ripollès.

A Sant Cugat, alguns veïns han explicat a les xarxes socials que el sisme també s'ha sentit al municipi.















  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.