El ple modifica el pressupost per fer front a les indemnitzacions de Can Mates i Adif


  • Comparteix:

Una imatge del parc del Turó de Can Mates

Una imatge del parc del Turó de Can Mates

El ple d'aquest dilluns ha aprovat modificar el pressupost municipal per incorporar un crèdit de 10 milions d'euros per fer front al pagament de les indemnitzacions fruit de les sentències de la reparcel·lació del Turó de Can Mates i d'Adif. Aquesta quantitat ja estava prevista en l'endeutament, però faltava la modificació pressupostària. De cara a l'any vinent, quedaran pendents cinc milions euros més per afrontar els pagaments.

ESCOLTA-HO

Amb aquests crèdits, el consistori podrà indemnitzar amb 8,5 milions als vuit propietaris dels terrenys afectats per l'anul·lació de la reparcel·lació del Turó de Can Mates arran d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i compensar Adif amb 7,5 milions d'euros per uns terrenys expropiats per sota del seu valor, segons una sentència del Tribunal Suprem.

El regidor i fins aquest ple tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha explicat en què consisteix aquesta operació financera.

Carles Brugarolas

Fem 10 milions per a l'any 2016 i cinc per a l'any vinent. Ara habilitem el pressupost per poder començar a operar amb aquests 10 milions i poder pagar les qüestions de Can Mates i d'Adif.


L'operació ha rebut el suport de tots els grups municipals, excepte ERC-MES, C's i el PP, que s'han abstingut. Alguns partits han destacat que no hi han votat en contra per responsabilitat, ja que el consistori ha de fer front a aquestes indemnitzacions.

La modificació pressupostària aprovada aquest dilluns també permetrà rebre l'aportació la Diputació de Barcelona per a millores d'equipaments culturals i esportius, així com una subvenció de l'Àrea Metropolitana de Barcelona per a millores de mobilitat a Can Sant Joan, i destinar 100.000 euros a tres entitats que treballen amb persones refugiades.

El ple municipal també ha donat llum verda a la modificació de les ordenances fiscals per eximir les entitats del pagament de la taxa d'ús d'horts urbans en terrenys municipals, que és de 1,53 euros per metre quadrat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.