SCAPS reivindica el caràcter polític i social del projecte 'Vacances en pau'


  • Comparteix:

Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) ha reivindicat el doble caràcter, solidari i polític, del projecte d'acollida 'Vacances en pau', que enguany ha arribat a la 18a edició amb l'estada d'una desena de nois i noies sahrauís a la ciutat. L'entitat argumenta que la iniciativa també vol posar de manifest la situació del poble sahrauí i la deixadessa de l'Estat espanyol més enllà de la funció d'acollida d'aquests infants.

La ciutat ha donat la benvinguda a la desena de nois i noies que passaran l'estiu a llars santcugatenques en virtut del programa 'Vacances en pau', una iniciativa que ha portat a la ciutat més de 300 joves en les 18 edicions celebrades. La trobada ha tingut lloc aquest dijous a la sala de plens del consistori i ha servit per lamentar la situació que viu el poble sahrauí des que l'Estat espanyol va abandonar el territori que havia estat la seva colònia. Ho ha dit la presidenta d'SCAPS, Neus Bosch.

Neus Bosch

És un projecte polític. Els nens vénen per la precarietat que pateixen i pel desinterès de l'Estat espanyol.


Es tracta d'una reivindicació que la tinenta d'alcalde de Polítiques del Cicle de la Vida i Progrés Social, Susanna Pellicer, ha fet pròpia.

Susanna Pellicer

La nostra responsabilitat és estar atents i denunciar la injustícia que pateix el poble sahrauí. Fa 40 anys que es mira cap a una altra banda.


Set famílies acullen la desena de nois i noies que passaran l'estiu a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.