Les creadores de Macbeth superen el repte d'HP a Silicon Valley


  • Comparteix:

Macbeth es pot fer servir com a portanadons, farcell i manta, i per una banda és impermeable i per l'altra és de folre polar

Macbeth es pot fer servir com a portanadons, farcell i manta, i per una banda és impermeable i per l'altra és de folre polar

Les alumnes de l'escola Thau Sant Cugat guanyadores del Premi Repte Emprèn 2016 han aconseguit resoldre el repte proposat per HP d'incorporar teconologia a Macbeth, la tela multiusos que havien ideat per al benestar de les persones refugiades. En una estada a Silicon Valley, les sis estudiants han substituït les 'hot packs', unes bossetes que proporcionen escalfor a Macbeth, per una tela amb fibres d'alumini que s'escalfen amb energia solar o vapor d'aigua i mantenen la calor més estona.

Les 'hot packs', situades a les butxaques de la manta, proporcionen escalfor quan se sacsegen, però són d'una sola utilització i no escalfen suficient. Una de les components del grup, Maria Casserras, ha explicat que el model innovador de les empreses de Silicon Valley que han pogut visitar les han inspirat per superar aquest inconvenient.

Maria Casserras

Sabem que existeix un tipus de tela que té fibres d'alumini i que es pot carregar amb energia solar i amb el vapor de l'aigua. Amb aquestes dues possibilitats volem fer un altre compartiment més gran a la zona lumbar. Aquesta nova tela escalfaria la persona que portés la manta durant unes cinc hores.


Les responsables de Macbeth tenen l'objectiu de desenvolupar el projecte per materialitzar-lo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.