Els cossos de seguretat activen el Pla Operatiu d'Habitatge per prevenir el robatori a domicilis a l'estiu


  • Comparteix:

Foto: Premsa Ajuntament

Foto: Premsa Ajuntament

Els cossos de seguretat que operen a Sant Cugat han activat l'operatiu d'estiu que consisteix en controlar les entrades i sortides de la ciutat, reforçar el patrullatge en zones isolades o d'habitatges buits i establir àrees de vigilància en funció del mapa delinqüencial. En aquest sentit s'ha activat el Pla Operatiu d'Habitatge per prevenir el robatori a domicilis dins el Pla Específic Estacional Gregal dels mesos d'estiu.

La tinenta d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, s'ha reunit amb els cossos operatius de Seguretat per abordar l'operatiu dels mesos d'estiu i analitzar les dades de fets delictius a la ciutat dels darrers mesos.

Els robatoris han augmentat un 5,4% a Sant Cugat en l'últim any, segons dades registrades a la Regió Policial Metropolitana Nord (RPMN) de Mossos. Durant el el 2015 es van produir 460 robatoris amb força a domicili, un 31% més que al 2014. En l'apartat de robatoris amb força, els Mossos n'han registrat un 38,46% menys a establiments i un 24,86% menys a interiors de vehicles, dades que representen 40 i 275, respectivament. Per contra, han augmentat un 35,29% els robatoris amb força a empreses.

Segons dades dels Mossos d'Esquadra durant el 2015 es va produir un repunt dels robatoris amb força a domicilis de tot Catalunya. Un increment que també es va produir a Sant Cugat però en un percentatge menor que la mitjana catalana, en concret 11 punts per sota.

Durant aquest any els cossos de seguretat de la ciutat han efectuat més d'una vintena de detencions, en part gràcies a la col·laboració ciutadana. És per això que els cossos policials demanen als ciutadans que si observen vehicles o persones sospitoses o desconegudes voltant pel carrer o davant del domicili avisin la policia.

Crema de contenidors
A la reunió amb els representants de Mossos d'Esquadra i Policia Local s'ha abordat la crema de contenidors que s'ha produït durant els darrers mesos a la ciutat. Segons els cossos de seguretat no hi ha un patró de conducta concret i no tots els episodis poden ser imputables als mateixos autors.

La policia analitza les imatges de les càmeres de seguretat i el patró de conducta per establir un 'modus operandi'. Davant la dificultat d'enxampar els responsables cremant els contenidors 'in fraganti' els cossos de seguretat demanen la col·laboració ciutadana.

Tant els Mossos com la Policia Local mantenen una investigació oberta i estrenyen el setge sobre els presumptes autors.

Situació del carrer Panamà de Mira-sol
Paraira s'ha posat en contacte amb els veïns del carrer Panamà de Mira-sol que van entrar una instància dimecres de la setmana passada. La tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana els ha emplaçat a una reunió urgent per analitzar la situació.

Paraira convocarà durant els propers dies una Comissió Informativa especial per informar als grups municipals dels protocols i el dispositiu engegat tal com demanaven aquest dilluns PP, C's i PSC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.