L'Ajuntament s'estrena en la compra de pisos buits per a lloguer social procedents d'execució hipotecària


  • Comparteix:

Sant Cugat posa l'accent en les polítiques socials d'habitatge / Foto: ACN

Sant Cugat posa l'accent en les polítiques socials d'habitatge / Foto: ACN

El consistori, a través de l'empresa municipal d'habitatge, ha adquirit un pis buit provinent d'execució hipotecària per a destinar-lo a lloguer social per un valor de 58.000 euros. Amb aquesta acció, Sant Cugat s'acull per primera vegada al dret dels ens locals que preveu la Llei de mesures urgents per a la mobilització d’habitatges buits en mans dels bancs. L'Ajuntament ha rebut una ajuda de 30.000 euros de la Diputació.

Des de fa prop d'un any i mig, la Generalitat i els ajuntaments tenen preferència a l'hora de comprar els habitatges on s'hagin fet desnonaments o execucions hipotecàries quan els bancs els posin a la venda per evitar que acabin en mans d'inversors voltors. La mesura s'aplicarà fins al 2021 i afecta els 72 municipis amb més demanda acreditada, entre ells Sant Cugat.

L'Agència Catalana d'Habitatge és l'encarregada de notificar als consistoris els casos en què poden exercir el dret de tanteig i retracte en les transmissions de tots els pisos buits posteriors a l’abril de 2008. Per exercir aquest dret es prioritza la compra per part de l'administració de pisos situats en zones amb elevat risc social.

L'habitatge que ha adquirit Promusa està ubicat a la carretera de Cerdanyola, té 56 metres quadrats i dues habitacions. Serveis Socials seleccionarà la família beneficiària que hi entrarà a viure al setembre, després d'unes intervencions al pis per a arranjaments.

La tinenta d'alcalde de Polítiques del Cicle de la Vida i Progrés Social, Susanna Pellicer, ha explicat que l'actuació vol donar un accent encara més social a les polítiques d'habitatge locals.

Susanna Pellicer

Això ho volem seguir fent en la mesura que sigui possible. S'ha d'anar renovant el parc municipal d'habitatge.


Des del març passat, les persones jurídiques d'aquests 72 municipis estan obligades a pagar un impost si mantenen un habitatge desocupat de manera permanent durant més de dos anys sense causa justificada. Les últimes dades pel departament d'Habitatge apunten que Sant Cugat té 80 pisos susceptibles d'haver d'assumir aquest gravamen que té l'objectiu de reduir l'estoc d'habitatges buits i augmentar-ne la disposició per a lloguer social.

Detecció de pisos buits
En la línia de cobrir les necessitats habitacionals de les persones en risc d'exclusió, l'Ajuntament ha adjudicat a la Fundació Hàbitat 3 la tasca de detectar més pisos buits a la ciutat que tant poden entrar a la llista de l'Oficina Local d'Habitatge com a la de Serveis Socials. En aquest últim cas, Hàbitat 3 també n'assumirà la gestió. L'adjudicació s'ha fet per un període de tres anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.