La Clínica del Vallès surt de la xarxa pública i els empleats de l'HGC, inquiets per la resolució de l'ERO


  • Comparteix:

Els empleats han fet accions reivindicatives en els últims mesos

Els empleats han fet accions reivindicatives en els últims mesos

La decisió de la Generalitat d'excloure de la xarxa de salut pública l'Hospital General (HGC) i la Clínica del Vallès ja ha començat a agafar forma amb la sortida d'aquest últim del SISCAT. La mesura s'ha acompanyat de la contractació, per part del Taulí i el Consorci Sanitari de Terrassa, de 32 dels 109 empleats afectats per l'ERO. El comitè d'empresa de l'HGC creu que Salut vol seguir un camí similar amb la resolució del seu expedient i recorda el compromís de Comín de recol·locar el màxim nombre de professionals.

Tal com estava previst, des del 15 d'agost la Clínica del Vallès ja no forma part del Sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT). Amb una inversió del govern de cinc milions, 23 empleats s'incorporaran a l'Hospital Parc Taulí i nou, al Consorci Sanitari de Terrassa, ha publicat aquest dimecres 'Ara'.

La presidenta del comitè d'empresa de l'IdcSalut Quirón Hospital Universitari General de Catalunya (idcQHGC), Roser Morraja, lamenta que la Generalitat ajorni fins al setembre el debat sobre la situació dels 147 empleats afectats per l'ERO. Morraja considera insuficient la contractació d'aquests 32 professionals de la Clínica del Vallès i diu que 'estan inquiets' per la situació de l'HGC. Morraja tem que la Generalitat només recol·loqui una part dels treballadors.

Roser Morraja

Se n'han portat 32 i la resta s'han quedat al carrer. Ens temem que a nosaltres ens passi el mateix. Tenim que se'n portin hemodinàmia i radioteràpia.


L'últim que va dir Comín
En una trobada improvisada al maig a les portes del Parlament, el conseller de Salut, Toni Comín, explicava a membres de CCOO de l'hospital que els llocs de feina es garantiran traslladant-los 'allà on hi hagi feina'. Ho deia just després d'una manifestació, quan Comín va demanar confiança als treballadors.

El perquè de la sortida
El consell de direcció del Servei Català de la Salut va aprovar el 22 de febrer passatl'exclusió del SISCAT de tots dos centres amb afany de lucre. La decisió respon, va exposar Comín, a la voluntat de dedicar recursos 'a centres assistencials públics que en aquests moments no estan utilitzant tota la seva capacitat' en lloc de 'fer un contracte extraordinari i complementari amb hospitals privats'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.