Mor l'actor santcugatenc Carles Velat


  • Comparteix:

Carles Velat, en un moment de 'Los jubilados'

Carles Velat, en un moment de 'Los jubilados'

L'actor resident a Sant Cugat Carles Velat ha mort a Barcelona als 69 anys. L'intèrpret i actor de doblatge era conegut per la seva participació a programes de TV3 com 'Digui digui' i 'Estació d'enllaç' i pels seus treballs als films 'La vaquilla', 'El Gran Vázquez' i 'Operación preferente', que va protagonitzar sota les ordres del santcugatenc Roger Comella i el seu fill, Carles Velat. La cerimònia de comiat serà aquest dijous al Tanatori de les Corts, a partir de dos quarts d'onze del matí.

Velat va començar fent teatre universitari, i a finals dels anys 60 va participar en diferents muntatges teatrals, sobretot a Barcelona. Als anys 70 va iniciar la carrera cinematogràfica amb papers a pel·lícules com 'Mi hija Hildegart', de Fernando Fernán Gómez. També va aparèixer a 'La vaquilla', de Luis García Berlanga; i 'Sé infiel y no mires con quién', de Fernando Trueba.

Però, sobretot, Carles Velat va donar-se a conèixer per la seva participació a sèries de TV3 als anys 80, com 'Les Guillermines del rei Salomó', i el 'Digui digui'. Als 90 va actuar a la sèrie 'La Rosa', i després d'uns anys d'inactivitat va tornar amb films com 'El gran Vázquez, d'Óscar Aibar, i obres de teatre com 'Agost'.

El crític d'arts escèniques, Eduard Jener, ha assegurat que Velat va cobrir tota la faceta que un actor pot disposar.

Eduard Jener

En Carles Velat va ser un actor multifacètic. Va fer molt i molt doblatge, a la seva darrera etapa professional.


En clau local va aparèixer al curtmetratge 'Operación preferente', que es va presentar al Festival de Sant Cugat Fantàstic.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.