La Xesca assegura que l'edifici que ocupa és segur en resposta a les alertes del govern municipal


  • Comparteix:

El Casal de Joves La Xesca assegura que l'estat de l'edifici que ocupa el col·lectiu és correcte i segur. A través d'un comunicat, el col·lectiu explica que ha contactat amb personal qualificat per constatar que l'immoble que ocupen i les immediacions no posen en risc la integritat física de les persones que hi participen. El text també diu que el Casal entén les alertes del govern municipal 'com una mesura de pressió per infondre el neguit i la por entre el veïnat'.

La Xesca es mostra sorpresa que l'administració avisi de la inseguretat de l'edifici quan, segons el col·lectiu, fa més de vuit anys que està desocupat. Durant aquest període el Casal assegura que l'edifici ha patit 'diferents intrusions en les que s'han produït saquejos i un progressiu deteriorament' i que l'Ajuntament 'n'és conscient'.

El Casal de Joves es qüestiona també si 'les amenaces d'esfondrament són només per una qüestió de seguretat, per evitar un debat polític o per un projecte urbanístic amb Solvia', actual propietari de l'edifici. És per això que el col·lectiu 'dóna per tancat aquest debat' ja que reiteren que s'han assessorat i que el govern municipal, a través d'una visita de l'alcaldessa accidental, Carmela Fortuny, els 'va fer saber que l'ús del local no comporta cap perill'.

La Xesca demana tornar el debat al camp polític per resoldre 'la manca d'espais pel jovent des de fa anys'. El col·lectiu alerta de la falta de resposta de l'Ajuntament a les necessitats de les entitats i les persones implicades en el teixit associatiu de la ciutat. El Casal de Joves es queixa que les respostes de l'equip de govern són 'poc concretes, no fan més que dilatar-se en el temps, mentre les solucions mai arriben'.

L'objectiu del Casal autogestionat és crear un 'projecte per reviure un espai en desús per obrir-lo al barri i la ciutat'. Un espai que aposta per l'autogestió perquè s'entén com la manera de crear un projecte 'on tothom pugui decidir com s'organitza econòmicament, tècnicament i políticament'. Un espai sense ànim de lucre ja que l'objectiu del col·lectiu és 'potenciar les iniciatives i la participació del jovent, del barri i de la ciutat'.

Convocatoria
El Casal de Joves La Xesca fa una convocatòria oberta, sobretot als veïns del barri, per parlar de La Xesca i les qüestions que surtin a debat. A la reunió hi participarà un arquitecte per explicar públicament l'estat de l'edifici. La trobada se celebrarà aquest divendres a les set de la tarda a la plaça del Coll.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.