El Patrimoni Viu del 2016 apostarà per la vessant artística i utilitària de la ceràmica amb 33 activitats


  • Comparteix:

La ceràmica serà l'eix central de les 33 activitats de 'Ceràmica. Art i Vida', les jornades de Patrimoni Viu d'aquest any, que es faran del 15 al 18 de setembre arreu de la ciutat. La iniciativa explorarà dues vessants de la terrisseria, l'artística, amb exposicions d'art, tallers i 'performances'; i la utilitària, amb un repàs històric a les aportacions a la vida diària dels santcugatencs. Els impulsors volen acostar amb aquestes propostes la ceràmica a tots els públics, especialment l'infantil.

La coincidència amb el congrés de l'Acadèmia Internacional de la Ceràmica (AIC), que se celebrarà a Barcelona a partir del dilluns que ve, és un motiu més per dedicar les jornades a la terrisseria. De fet, una de les rutes turístiques que faran els congressistes passarà per Sant Cugat. Serà el dissabte 16 a la tarda i els visitants faran una passejada turística pels racons més icònics de la ciutat.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha assenyalat durant la presentació que les activitats volen atreure un públic divers.

Carmela Fortuny

Hi haurà activitats adreçades a les famílies, però també es podran veure propostes més professionalitzades, com ara diverses exposicions.


Entre les activitats, hi ha exposicions com les dels artistes Joan Panisello, Núria Álvarez de Lara i Frederic Gisbert, que rebrà un homenatge. També se'n podran trobar de més participatives, com una activitat organitzada per la galeria DTerra que ensenyarà a fer bols de ceràmica. Una altra de les propostes curioses és la visita als forns de l'antiga bòbila Barnils que ara mateix ocupa el Mercantic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.