20.388 alumnes començaran el curs 2016-2017 a Sant Cugat, un 1,6% més que fa un any


  • Comparteix:

L'escola Ciutat d'Alba

L'escola Ciutat d'Alba

20.388 alumnes començaran dilluns el curs 2016-2017 a Sant Cugat, una xifra que representa un 1,6% més que fa un any. L'alumnat de l'escola pública creix un 3%, el de la concertada cau un 1% i el de la privada augmenta un 3,5%.

Les dades confirmen la tendència moderada a l'alça del nombre d'alumnat en els darrers anys. De moment, aquest curs ja tindrà 332 escolars més que ara fa un any, una xifra que podrà variar d'acord amb les incorporacions que tinguin lloc aquest mes.

Distribuït per categories, l'alumnat assisteix majoritàriament als centres educatius sostinguts amb fons públics: un 44% a les escoles públiques i un 35,6% a les concertades (79,6% del total); mentre que els privats apleguen poc més del 20% dels estudiants.



Una nova escola entra en funcionament
La principal novetat del curs és la posada en marxa de la dotzena escola pública, ubicada a Volpelleres. Dues línies de P3 començaran les classes a l'escola que, provisionalment i amb barracons, s'ha instal·lat al costat de l'escola l'Olivera. L'edifici definitiu es construirà al carrer d'Alfons d'Aragó, a tocar del nou institut Leonardo da Vinci, al mateix barri.

L'escola està formada per dos barracons de 120 i 150 metres quadrats, que s'han adaptat al projecte educatiu del centre amb tots els serveis que tenen la resta d'escoles d'educació infantil públiques. L'Ajuntament ha cedit els terrenys on s'ubicarà la nova escola i que també ha aportat 800.000 euros per a la millora de les instal·lacions esportives del Leonardo.

El nou Leonardo i obres de millora
A l'acte, també s'ha confirmat que el procés de licitació de les obres per construir el nou edifici de l'institut Leonardo da Vinci a Volpelleres ja està en marxa. L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha mostrat convençuda que abans del final d'aquest any, les obres ja hauran començat. Conesa ha assegurat que la nova escola i la licitació de les obres són dues bones notícies per començar el curs.

Mercè Conesa

Ens agrada poder disposar d'un nou equipament per garantir tota l'etapa educativa als més petits. Per altra banda, tenim també la il·lusió d'aquesta licitació del Leonardo da Vinci, que l'any vinent ja tindrem empresa.


A més, aquest estiu, l'Ajuntament ha començat tasques de millora dels centres educatius. El consistori destinarà 1,2 milions a aquest concepte i les obres s'allargaran durant el curs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.