L'Escola Nova es posa avui en marxa amb 40 alumnes, després de tres anys de reivindicacions


  • Comparteix:

Una quarantena d'alumnes estrenen avui el curs 2016-17 i la dotzena escola pública de Sant Cugat ubicada a Volpelleres. El centre, batejat provisionalment amb el nom d'Escola Nova, arriba a la ciutat després de tres anys de reivindicacions. El col·legi, situat al costat de l'escola L'Olivera, obre per primera vegada les portes amb dues línies de P3 i es preveu que cada curs s'incrementi el nombre d'aules. A l'espera que la Generalitat encara faciliti la data de construcció de l'edifici definitiu, al carrer d'Alfons d'Aragó, a tocar del nou institut Leonardo da Vinci, la directora del centre, Clara Caso, preveu que almenys els tres primers anys de l'escola es faran en barracons.

La nova escola dóna resposta a la demanda d'educació infantil a Sant Cugat i vol alliberar la tensió dels cursos anteriors quan s'incorporaven 'cursos bolet' i s'incrementaven les ràtios a les aules. Aquest any, l'escola ha ofert 50 places per a infants de P3 en dues línies i preveu anar creixent curs a curs, tot i que encara no se sap quan es començarà a construir l'edifici definitiu com explica Caso.

Clara Caso

No hi ha previsió però calculem tres o quatre anys com a màxim perquè el terreny tampoc no és tan gran. Jo crec que parvulari el passarem aquí. Aquest any espero que es comencin a fer les gestions per començar a pensar la futura Escola Nova.


L'escola està formada per dos barracons de 120 i 150 metres quadrats que s'han adaptat al projecte educatiu del centre, té dues aules, dos lavabos, una zona de càtering i un pati de 500 metres quadrats. La directora de l'escola ha explicat a Cugat.cat el projecte educatiu del centre.

Clara Caso

És un projecte amb diferents branques. La gestió de les emocions és molt important per a nosaltres com també ho són les intel·ligències múltiples, el treball per projectes i els espais d'aprenentatge. Tot això estarà lligat als alumnes, la família i les seves arrels.


L'equip docent està format per quatre professionals: la directora, dues tutores i una mestra d'anglès que també s'encarregarà de la secretaria.

El nou Leonardo
El procés de licitació de les obres per construir el nou edifici de l'institut Leonardo da Vinci a Volpelleres ja està en marxa. L'alcaldessa, Mercè Conesa, va explicar a l'inauguració del curs escolar que, abans del final d'aquest any, les obres ja hauran començat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.