ICV-EUiA critica l'equip de govern per no posar fil a l'agulla a temes estratègics de ciutat


  • Comparteix:

Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez, en la roda de premsa d'aquest dimecres

Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez, en la roda de premsa d'aquest dimecres

ICV-EUiA critica l'equip de govern per no abordar temes estratègics de ciutat. Els ecosocialistes han posat com a exemple diversos temes d'urbanisme, com la indemnització de 8,5 milions per l'anul·lació de la reparcel·lació del Turó de Can Mates i l'estat de les rieres. La formació també s'ha mostrat preocupada per la quantitat de qüestions pendents de l'Ajuntament com la Taula de Mobilitat, la revisió del Pla d'Equipaments i la municipalització del servei de l'aigua.

El partit planteja tres eixos principals de prioritats per desenvolupar aquest curs polític: fer un seguiment exhaustiu de les actuacions d'urbanisme, potenciar l'economia verda, la sostenibilitat i l'accés a l'habitatge, i 'fomentar un Sant Cugat inclusiu i no elitista'.

Pels verds, és prioritari que les actuacions en urbanisme 'no passin desapercebudes ja que són intervencions irreversibles i que costen molts diners a la ciutadania'. En aquest sentit han recordat operacions com la indemnització amb 8,5 milions als vuit propietaris dels terrenys afectats per l'anul·lació de la reparcel·lació del Turó de Can Mates, la modificació general de les zones verdes on s'havien de construir habitatges de protecció oficial a Can Cabassa i la revisió de les modificacions que s'han fet al PGM. En aquest apartat els ecosocialistes també destaquen la situació de la pedrera Berta, propietat de l'Ajuntament, el contenciós de Torre Negra i el mal estat de les rieres.

El regidor d'ICV-EUiA Ramon Gutiérrez ha criticat la poca celeritat de l'equip de govern per resoldre i desencallar situacions estratègiques per a la ciutat.

Ramon Gutiérrez

Creiem que no van tan ràpid com haurien d'anar. Estem parlant de diferents comissions, pactes, revisions de plans... Veiem que l'equip de govern s'ho pren amb moltíssima calma com si res d'això fos urgent.


En aquest sentit, l'ecosocialista ha alertat que la Taula de Mobilitat només s'ha reunit una vegada. La revisió del Pla d'Equipaments també forma part de l'agenda de la formació que critica que encara no hi ha hagut cap reunió 'tot i que l'equip de govern tira endavant polítiques sobre equipaments'. La municipalització del servei de l'aigua, l'ordenança de terrasses, el Pacte per la Nit i la reforma del ROM són alguns dels aspectes que el partit vol posar sobre la taula.

Una de les prioritats principals d'ICV-EUiA per aquest curs polític és fomentar el Pla Integral de Sosteniblitat per repetir l'experiència de l'Agenda 21 que havia tingut Sant Cugat per desenvolupar una estratègia medioambiental per al municipi. Segons Gutiérrez, l'equip de govern no prioritza aquest pla.

Ramon Gutiérrez

Sembla que l'equip de govern ha començat a treballar aquest tema de forma molt opaca, sense obrir el meló als treballadors municipals que van ser actor principal amb Agenda 21.


La portaveu de la coalició, Roser Casamitjana, també ha lamentat que els pisos de Sant Cugat siguin dels més cars del país i que s'opti per promocions de venda dels pisos de Promusa en lloc del lloguer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.