L'escola del camp de refugiats de Diavata arrenca amb material i mobiliari local

Primer dia d'escola dels nens / Foto: Premsa Ajuntament

Societat

Publicat el 12/set/16 per Sílvia González

L'escola del camp de refugiats de Diavata, a Grècia, ha començat a caminar amb material i mobiliari santcugatenc, recollit en la campanya organitzada per l'Ajuntament per sumar-se a la iniciativa de l'ONG Àgape i Rebost Solidari de Cerdanyola. 21 escoles de primària locals hi han aportat pupitres, pissarres, bolígrafs i altres articles perquè els infants del camp puguin cursar estudis. Amb aquesta donació que va arribar a Diavata al juliol, ha estat possible habilitar un edifici a la zona per poder impartir classes.

Les escoles de Sant Cugat participants són Àgora, Avenç, Catalunya, Ciutat d’Alba, Collserola, Creanova, Europa, Ferran i Clua, la Floresta, la Farga, Gerbert d'Orlhac, Joan Maragall, l’Olivera, Pi d’en Xandri, El Pinar, Pins del Vallès, Pureza de Maria, Santa Isabel, Thau, Turó de Can Matas i Viaró.

Suport a les persones refugiades
La façana del consistori llueix de forma indefinida des de juny una pancarta de suport a les persones refugiades que expressa el compromís de Sant Cugat com a ciutat refugi. A la pancarta apareix l'article 14.1 de la Declaració Universal dels Drets Humans, que demana que 'en cas de persecució, tota persona té dret a cercar asil en d'altres països'.