Queixes veïnals per destrosses causades pels senglars al centre de la ciutat


  • Comparteix:

La plaça de l'Abat Donadeu del barri de Sant Francesc / Foto: Facebook Som de Sant Cugat

La plaça de l'Abat Donadeu del barri de Sant Francesc / Foto: Facebook Som de Sant Cugat

Veïns i veïnes de Sant Cugat lamenten a les xarxes socials l'aparició de porcs senglars a l'entorn urbà de Sant Cugat i que fan malbé la gespa de parcs, jardins i altres zones verdes. En concret, la rotonda de la plaça de l'Abat Donadeu del barri de Sant Francesc ha aparegut aquest matí amb la gespa aixecada i feta malbé. Altres veïns es queixen que la situació també s'ha donat al passeig de Domènec i Muntaner i als Jardins del Monestir.

Control de població
Investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han començat a aplicar a partir de setembre la vacuna contraceptiva per a senglars a l'entorn de Collserola. A l'augment d'exemplars s'hi suma el fet que molts d'ells s'han habituat a viure a les zones urbanes i periurbanes, com Sant Cugat, i ja no defugen de la presència humana, arribant fins i tot a atacar. El Parc lluita contra la proliferació dels animals combinant captures nocturnes a l'interior amb l'anticoncepció a les zones periurbanes.

Tinc morro
Des d'aquesta primavera, l'Ajuntament impulsa la campanya Tinc morroper difondre entre la ciutadania les conductes a seguir amb els porcs senglars amb l'objectiu de reduir la presència d'aquest animal al centre de Sant Cugat. No donar-los menjar, llençar les escombraries a l'interior el contenidor i no deixar el menjar per a mascotes a terra són algunes de les mesures recomanades.

L'any passat, es van comptar fins a 300 senglars que vivien a la trama urbana de la ciutat, una xifra que comporta cada vegada més problemes de convivència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.