Les Cases dels Mestres, pendents que l'Ajuntament compri el terreny que connecta amb el carrer


  • Comparteix:

Projecte de masoveria urbana a la Floresta

Projecte de masoveria urbana a la Floresta

El projecte de masoveria urbana de les Cases dels Mestres, a la Floresta, està pendent que l'Ajuntament adquireixi la franja de terreny que hi ha entre les edificacions i la via pública per poder tirar endavant. El consistori creia en un primer moment que l'espai era de propietat pública i ara està buscant una solució per obtenir-la amb una compra o una permuta. Aquest tràmit és imprescindible, ja que la connexió amb la via pública fa que l'espai adopti la condició de solar i s'hi pugui actuar.

El projecte ja ha superat el procés d'adjudicació, la llista es va fer pública al gener, però està pendent dels permisos per començar les obres. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha explicat el cas durant el torn de precs i preguntes del ple en resposta al regidor de la CUP-PC i president del consell de barri de la Floresta, Ramon Piqué.

Damià Calvet

Una franja de la finca frontal on hi ha les cases, que ens pensàvem que era públic i és el que dóna la condició de solar, no és pública. Hem d'aconseguir la propietat perquè hi puguem actuar.


Al juliol, la plataforma Clau Mestre, que agrupa adjudicataris i l'impulsor del projecte 6 claus, ja va alertar d'un encallament del procés. Llavors, tant Calvet com l'alcaldessa, Mercè Conesa, van assenyalar que faltaven 'tràmits' per tirar endavant el pla.

El projecte
Aquesta promoció és la primera d'habitatge públic en règim de masoveria cooperativa que s'impulsa a Catalunya i és fruit d'un acord entre l'Ajuntament, el col·lectiu 6 Claus, que havia ocupat les cases, la cooperativa Sostre Cívic i l'empresa d'habitatge municipal, Promusa, per impulsar la masoveria urbana com una possibilitat més d'oferir habitatge més assequible a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.