Paraira convocarà la Taula de Mobilitat a l'octubre


  • Comparteix:

L'Ajuntament treballarà amb l'Assemblea de la Bici la convivència entre els ciutadans i el vehicle / Foto: Localpres

L'Ajuntament treballarà amb l'Assemblea de la Bici la convivència entre els ciutadans i el vehicle / Foto: Localpres

La tinenta d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira, convocarà el mes que ve la Taula de Mobilitat, l'òrgan participatiu per avaluar el desenvolupament del Pla de Mobilitat Urbana (PMU), una vegada estiguin fets els grups de treball. D'aquesta manera, Paraira respon l'Assemblea de la Bici, que lamentava el retard de la convocatòria i demanava endreçar la convivència del vehicle i els ciutadans a l'eix de vianants. L'Ajuntament es reunirà en breu amb el col·lectiu ciclista per estudiar la proposta de regulació que ha elaborat l'assemblea.

La Taula de Mobilitat no es convoca des de maig, quan va tenir lloc la constitució. A banda de l'Assemblea de la Bici, darrerament hi ha hagut altres peticions de reunió com les del PSC i ICV-EUiA.

Paraira ha avançat a Cugat.cat que la taula es reunirà a l'octubre per tractar els temes de mobilitat de la ciutat, entre ells, els relacionats amb la bicicleta, tal com requereix l'Assemblea de la Bici. L'entitat ha presentat aquesta setmana una proposta per ordenar la circulació del vehicle en les zones de l'eix de vianants on la bicicleta pot posar en perill la seguretat dels ciutadans. La iniciativa demana especificar a la senyalítica de prohibició l'excepció de pas de les bicis, establir un únic límit de velocitat per a tots els vehicles i senyalitzar els trams que en hores punta generen conflictes.

Paraira titlla d''assenyada' la proposta i considera que incorpora bona part dels punts pels quals aposta l'equip de govern. La titular de Mobilitat es reunirà en breu amb el col·lectiu i creu que arribaran 'a una entesa' per desenvolupar un treball conjunt.

Cristina Paraira

Crec que és una molt bona proposta i espero poder treballar-la conjuntament. A l'eix de vianants cal una mica de regulació per fer una convivència correcta en aquest espai.


La regulació proposada per l'Assemblea de la Bici sorgeix després que, segons l'entitat, alguns agents de la Policia Local hagin prohibit durant les últimes setmanes l'entrada dels ciclistes als carrers vianantitzats. Sobre això, Paraira ha dit a Cugat.cat que no disposa de dades al respecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.