L'avaria d'una línia elèctrica, principal hipòtesi de l'origen de l'incendi de Collserola


  • Comparteix:

Visió de l'incendi des de Sant Cugat / Foto: Carolina Díaz

Visió de l'incendi des de Sant Cugat / Foto: Carolina Díaz

Agents Rurals de la Generalitat situa l'avaria d'una línia elèctrica com la principal hipòtesi de l'origen de l'incendi que ha cremat aquest dilluns 10 hectàrees de la serra de Collserola, al terme d'Esplugues de Llobregat. Bombers ha estabilitzat en dues hores el foc, declarat a dos quarts de quatre de la tarda i amb una columna de fum visible des de Sant Cugat. Una vintena de dotacions terrestres i vuit mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat i set dotacions dels Bombers de Barcelona han intervingut en l'operatiu.

L’incendi ha cremat en sentit ascendent, allunyant-se de la zona urbanitzada, fins arribar al cim de Sant Pere Màrtir al Parc Natural de la Serra de Collserola. En el dispositiu, s'ha desallotjat preventivament un club de tennis de la zona.

Fonts d'Agents Rurals de la Generalitat, responsables d'investigar i determinar les causes dels incendis de vegetació, han explicat a Cugat.cat que diversos testimonis han vist com uns aïllants d'una línia elèctrica han caigut a terra i, en estar sec el terreny, s'hi han generat espurnes.

En les tasques d’extinció, també han treballat quatre dotacions dels Mossos d’Esquadra, efectius del Cos d’Agents Rurals, voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) del Baix Llobregat, efectius de la Guàrdia Urbana de Barcelona, de la Policia Local, i tres ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) amb caràcter preventiu, entre d’altres.

L'incendi s'ha produït just una setmana després del que va calcinar més de 10 hectàrees a la mateixa serra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.