Els Amics de la Unesco inicien el curs amb la intenció d'atreure joves a les activitats


  • Comparteix:

L'acte d'inici de curs s'ha celebrat a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC)

L'acte d'inici de curs s'ha celebrat a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC)

Els Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat han començat aquest dimecres una temporada que encaren amb la intenció d'obrir-se als joves. L'acte de presentació ha donat a conèixer la nova web i la programació d'octubre que tindrà la participació del prior del Monestir de Poblet, Lluc Torcal; la secretària de Sostenibilitat i Medi Ambient de la Generalitat i exregidora, Marta Subirà, i el catedràtic de toxicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Raimon Guitart.

Les tecnologies són, a proposta dels associats, l'eix sobre el qual giraran les primeres activitats. Precisament, aquesta és una de les novetats de l'entitat ja que vol que els socis s'impliquin en la confecció de la programació. La tecnologia i la seva incidència en la societat és el tema que tractarà el prior del Monestir de Poblet, Lluc Torcal, a la xerrada que oferirà dimecres que ve.

La presidenta de l'entitat, Isabel González, ha explicat que la nova web i l'interès per les noves tecnologies continuen sent un dels objectius d'enguany.

Isabel González

Ens hem de posat a to amb les noves tecnologies. Amb això volem arribar a més gent i, sobretot, als joves.


L'entitat se sumarà també als actes del Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat amb una xerrada sobre el paper de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) durant la Guerra Civil. La següent proposta serà una conferència sobre canvi climàtic a càrrec de la secretària de Sostenibilitat i Medi Ambient de la Generalitat, la santcugatenca Marta Subirà, el 19 d'octubre.

La darrera proposta del mes serà una ponència del catedràtic de toxicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Raimon Guitart. En paral·lel, el 10 d'octubre se celebrarà el cinefòrum a partir de la projecció del film 'Sonita', de Rokhsareh Ghaemmaghami.

Una xerrada de la presidenta de la Federació Catalana de les Associacions i Clubs Unesco, Dolors Reig, ha protagonitzat la sessió inaugural d'aquest dimecres. L'alcaldessa, Mercè Conesa, també hi ha assistit.

Actualment, les Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat té una vuitantena d'associats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.