Sant Cugat recapta 6.500 euros de la taxa turística al primer trimestre de 2016


  • Comparteix:

San Cugat ha registrat més de 7.200 pernoctacions al primer trimestre de 2016

San Cugat ha registrat més de 7.200 pernoctacions al primer trimestre de 2016

Sant Cugat ha rebut 6.540 euros de taxa turística el primer trimestre del 2016, una dada que equival aproximadament a 7.200 pernoctacions als establiments turístics de la ciutat. La Generalitat és l'encarregada de recollir aquest impost, que grava amb 75 cèntims la nit fins a un màxim de cinc en hotels de tres estrelles o menys i amb un euro els de quatre estrelles. D'aquesta recaptació, en retorna un 35% al consistori perquè el dediqui a promoció turística de la ciutat.

El 2015, aquesta recaptació es va dedicar a millorar la senyalètica al Mercantic, la producció d'audioguies i l'edició de fulletons per a la promoció del Monestir. La tinenta d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, ha assegurat a Cugat.cat que encara no està definit del tot a quins projectes es dedicarà la taxa turística del 2016, però tenen clar que anirà dirigit a donar suport a iniciatives privades i al Monestir.

Carmela Fortuny

Està molt relacionat amb el fet de potenciar la cultura d'iniciativa privada i tot el que tingui relació amb el Monestir.


Anys anteriors
La taxa turística va entrar en vigor el 2012. L'any passat, 31.453 persones van pernoctar a la ciutat, cosa que va reportar 28.930 euros a les arques municipals. El 2014, el total de nits van sumar 32.563, amb una recaptació de 29.307 euros. El 2013 és el que va registrar més ocupació a causa del Mundial de Natació que es va organitzar a Barcelona: 42.506 persones van passar una nit als establiments santcugatencs amb un total de 38.255 euros recaptats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.