El judici a Joan Aymerich per presumpta prevaricació arrenca amb la retirada de l'acusació particular


  • Comparteix:

Joan Aymerich, en el moment d'entrar als jutjats de Terrassa / Foto: Nebridi Aróztegui / 'Diari de Terrassa'

Joan Aymerich, en el moment d'entrar als jutjats de Terrassa / Foto: Nebridi Aróztegui / 'Diari de Terrassa'

La primera jornada del judici per presumptes irregularitats urbanístiques al sector de Can Mates, en què està imputat l'exalcalde Joan Aymerich, ha arrencat aquest dilluns a Terrassa amb la retirada de l'acusació particular. En canvi, el ministeri fiscal no es retira i demana la inhabilitació de cinc anys per ocupar un càrrec públic per a Aymerich i quatre membres de l'àrea d'Urbanisme, que, segons l'escrit de l'acusació, van afavorir de forma indeguda la implantació de Boehringer Ingelheim a principis dels 90. Els encausats també afronten, a petició de la jutgessa, una fiança conjunta de 5,5 milions, davant la qual l'Ajuntament és responsable subsidiari.

Els fets es remunten al conveni de compravenda i permuta signat entre l'Ajuntament i l'empresa el 1993, que segons la jutgessa va ser ratificat de manera arbitrària, ja que no va tenir la publicitat registral i es van ignorar 'absolutament' els drets dels altres propietaris, entre els quals es troba un promotor immobiliari, que es va querellar contra el consistori.

El juliol passat el ple va aprovar la modificació del pressupost municipal per poder fer front a la indemnització de 8,5 milions als vuit propietaris dels terrenys afectats per l'anul·lació de la reparcel·lació del Turó de Can Mates arran d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Segons ha confirmat Cugat.cat, els propietaris van retirar la demanda a finals de juliol passat. Les mateixes fonts afirmen que amb la creació d'un nou planejament per al sector i la signatura d'una reparcel·lació voluntària de tots els propietaris, la retirada de la demanda era l'opció més plausible.

Segons explica 'Diari de Terrassa', el judici s'allarga fins aquest divendres. A la primera jornada han comparegut, a banda d'Aymerich, el director d'Urbanisme de l'època, Joan Francesc Borràs, l'exresponsable jurídic del departament, Eduard Graell, l'exarquitecte municipal Vicenç Tort i l'arquitecte i especialista en Urbanisme, Josep Maria Casanovas, aquest darrer extern al consistori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.