El Somewhere Cafè guanya tres premis a l'11è Campionat Barista de Catalunya

Al dreta, Núria Ruiz / Foto: Somewhere Cafè

Societat

Publicat el 4/oct/16 per Maria Cusó

El Somewhere Cafè ha guanyat tres de les quatre categories de l'11è Campionat Barista de Catalunya, que s'ha celebrat aquest dimarts a Vilafranca del Penedès. Per segon any consecutiu, un treballador de l'empresa s'ha endut el guardó de millor barista, el més preuat de la convocatòria, que valora la figura del barista com a especialista de la preparació del cafè. La premiada és la responsable del local de Sant Cugat, Núria Ruiz, que també ha rebut el premi a millor espresso i millor 'latte art'.

Aquests guardons, nascuts fa 11 anys, volen posar en valor la qualitat del cafè i reivindicar la figura dels baristes com a experts en la matèria. Aquesta és la filosofia que inspira la tercera onada del cafè, un moviment global que ja compta amb diversos establiments especialitzats arreu del món i que comença a fer-se un lloc a Catalunya. El Somewhere és, actualment, l'únic local d'aquestes característiques a Sant Cugat.

Un dels seus responsables, Pau Fernández, s'ha mostrat molt satisfet dels reconeixements i ha explicat la importància dels bons baristes.

Pau Fernández

La tercera onada del cafè són els cafès d'especialitat. A Sant Cugat no n'hi ha, només nosaltres, però a Barcelona ja hi ha deu establiments. I a Londres, hi ha centenars de bars especialitzats amb baristes professionals.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Ruiz representarà Catalunya al Campionat de Baristes de l'Estat espanyol que es disputarà a l'abril a Barcelona.