El Punt Verd del Centre es renova per impulsar el reciclatge i l'intercanvi d'objectes de segona mà


  • Comparteix:

Paraira, al centre, en la visita al Punt Verd d'aquest dimecres / Foto: Localpres

Paraira, al centre, en la visita al Punt Verd d'aquest dimecres / Foto: Localpres

El Punt Verd ubicat a l'avinguda de Roquetes tindrà un espai d'intercanvi d'objectes de segona mà, una aula ambiental i una zona de creació. Les millores també inclouen la construcció d'un hort urbà, un galliner, un punt d'avistament d'ocells, un parc infantil i un espai de compostatge. Es preveu que els treballs finalitzin el primer trimestre de l'any vinent.

La intenció és modernitzar l'equipament per fomentar el reciclatge, la reutilització i l'intercanvi d'objectes usats. També es pretén potenciar la vessant didàctica amb tallers, exposicions i xerrades.

L'objectiu és transformar el concepte clàssic de deixalleria, segons la tinenta d'alcade d'Entorn Urbà, Cristina Paraira.

Cristina Paraira

Volem canviar el concepte que la deixalleria és només un espai on anem a llençar coses.


En la futura zona d'intercanvi de productes de segona mà, cada ciutadà que hi deixi un objecte rebrà uns punts que podrà bescanviar per altres elements ja usats. Si no tenen punts, podran quedar-se allò que vulguin per un preu simbòlic que es destinarà a un projecte social. En paral·lel, es crearà una app per intercanviar objectes de segona mà sempre que no hi hagi transacció econòmica.

Les obres permetran crear dues noves àrees a l'edifici de la deixalleria, reorganitzar l'espai interior i instal·lar una pèrgola a l'exterior per emmagatzemar els residus. L'edifici es climatitzarà, s'adequarà per tenir més llum natural i tindrà una placa fotovoltaica. Entre les accions que s'hi duran a terme, també hi ha la instal·lació d'un sistema de seguretat per evitar robatoris de material.

Els treballs costaran 250.000 euros i formen part de la recent adjudicació del servei de recollida de voluminosos, cartró comercial i esporga, i de la gestió dels Punts Verds de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.