El 50% dels vehicles de Sant Cugat rebrà l'etiqueta ambiental de la DGT per reduir la contaminació


  • Comparteix:

La meitat dels cotxes de Sant Cugat podran sumar-se a la iniciativa

La meitat dels cotxes de Sant Cugat podran sumar-se a la iniciativa

El 50% dels vehicles de Sant Cugat rebrà les etiquetes ambientals que la Direcció General de Trànsit (DGT) ha creat per establir mesures per reduir la contaminació a l'àrea metropolitana de Barcelona. El sistema, que és voluntari, servirà per identificar els vehicles més respectuosos amb el medi ambient i permetrà gestionar en un futur els episodis d'alta contaminació o les zones de baixes emissions en els centres urbans.

El pla estableix una classificació dels vehicles en funció de les seves emissions i promou aquells propulsats per energies alternatives. A Sant Cugat hi ha 28.725 vehicles que han rebut el distintiu a Sant Cugat:

- Un 0,34% ha rebut el distintiu blau, el dels vehicles elèctrics

- Un 1,56% té l'enganxina blava i verda corresponents als vehicles ECO, els híbrids

- Un 64,55 % rebrà durant aquest mes l'adhesiu verd destinat als vehicles de tipus B, és a dir, turismes i furgonetes lleugeres de benzina matriculades a partir de gener de 2006 i diesel a partir de 2014

- Un 37,66% tindran el distintiu groc que lluiran els vehicles amb la categoria C, aquells cotxes i furgonetes lleugeres de benzina matriculades a partir de gener del 2000 i diesel a partir de gener de 2006

Els titulars dels vehicles més antics i contaminants no rebran distintiu. A la ciutat, el parc automobilístic que no disposarà de la distinció se situa en 28.900 cotxes i furgonetes.

La col·locació de l'adhesiu és voluntària, però es recomana fer-ho a la part inferior dreta del vidre del vehicle per permetre la visibilitat. Les administracions amb competències en mobilitat i medi ambient, com l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, podran accedir en temps real al registre de vehicles de la DGT a través de la matrícula i conèixer la classificació ambiental i el tipus d'etiqueta que correspon a cada vehicle.

La conurbació de Barcelona té el repte de millorar la qualitat de l'aire pel que fa a diòxid de nitrogen i continuar amb les polítiques de reducció de les emissions d'aquests contaminants.

L'AMB ja va anunciar al gener que planteja prohibir la circulació de vehicles amb motors diesel més antics per les rondes de Barcelona i la primera corona a partir del 2018.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.