Unes 200 persones es reuneixen a l'Aplec de la Salut tot i el risc de pluja


  • Comparteix:

Uns 200 valldoreixencs han plantat cara al mal temps i s'han reunit un any més a l'Aplec de la Salut. Veïns de totes les edats han pujat, en cotxe, bicicleta i a peu, a l'ermita per gaudir d'aquesta tradició que, amb més de 60 anys d'història, s'ha convertit en una de les festes tradicionals del territori.

Enguany, l'Aplec de la Salut ha mantingut el programa habitual amb la missa, les activitats infantils i les sardanes amb la Cobla Ciutat de Terrassa. El que tampoc no ha faltat a la cita és la visita comentada a l'ermita a càrrec de l'historiador Juanjo Cortés.

Juanjo Cortés

Aquest aplec comença just quan va acabar la Guerra Civil. Un seguit de famílies fan una promesa a la Mare de Déu de la Salut, li prometen que si queden sans i estalvis pujaran a donar-li les gràcies. A partir d'aquest moment un conjunt de famílies de Valldoreix inicia aquesta trobada el 12 d'octubre.


Els geganters de Sant Cugat tampoc no s'han volgut perdre la festa: han pujat acompanyats per la gegantona Salut, la seva fillola, la geganta Mariona de la Llagosta, i el gegantó Llago. A dalt els esperava el caparrot de Valldoreix, en Daurix. El president de l'EMD, Josep Puig, ha destacat la importància de les associacions en la festa.

Josep Puig

Les entitats i els ciutadans són l'ànima de la festa. L'únic que fa l'EMD és posar els mitjans al servei del ciutadà. El que fa la festa realment és el poble.


Enguany el risc d'incendi no ha impedit el tradicional concurs d'arrossos, un dels principals atractius de la celebració. A l'hora de dinar ha començat a ploure però els més valents han desafiat la pluja i s'han quedat a dinar a l'esplanada de l'ermita. L'ADF i Protecció Civil han treballat en el servei preventiu de l'aplec.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.