Més de 300 dones es reuneixen al 360º Women Congress per reivindicar el paper de les empresàries


  • Comparteix:

Més de 300 dones s'han reunit aquest dijous a la tercera edició del 360º Women Congress per reivindicar el paper de les empresàries i les directives. La trobada, dedicada a la salut i el benestar d'aquest col·lectiu, ha servit per posar sobre la taula la necessitat de continuar treballant per a 'l'empoderament de la dona' tant a la societat com a l'empresa.

Menys del 4% dels directors executius de les companyies més grans del món són dones. En el cas de Catalunya, el 70% de les empreses estan liderades per homes. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha advertit que 'aconseguir la igualtat de gènere és un repte de país, administració i societat'.

Carme Forcadell

El veritable canvi és un canvi mental, un canvi cultural que ha de fer la societat. Per més que legislem, si el masclisme continua existint en la societat no solucionarem el problema. Hem de fer pedagogia i l'hem de fer totes nosaltres.


El congrés ha acollit diverses conferències sobre salut i lideratge femení. La directora del congrés, Rosa Cuscó, ha explicat a Cugat.cat el principal repte amb el qual es troben les empresaries i directives.

Rosa Cuscó

Poder liderar amb felicitat, tenir salut, una estabilitat i liderar saludablement són els pilars. Després tot és estratègia, treball, confiança perseverança, però penso que el pilar principal és cuidar la salut.


A més de Forcadell, a la mesa inaugural també hi han intervingut la consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa; l'alcaldessa de Sant Cugat i presidenta honorífica del congrés, Mercè Conesa; la secretària general adjunta de les Nacions Unides de Comunicació i Informació Pública, Cristina Gallach, i la directora de l'Observatori Dona Economia i Empresa de la Cambra de Comerç de Barcelona, Anna Mercadé.

La iniciativa ha tingut lloc un any més a EsadeCreapolis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.