El govern local obre la porta a la possibilitat que l'antic ajuntament aculli un hotel d'entitats


  • Comparteix:

Exterior de l'antic ajuntament

Exterior de l'antic ajuntament

El govern local manté oberta l'opció que l'antic ajuntament pugui convertir-se en un hotel d'entitats, tal com demana l'Associació Veïnal del Centre-Estació. La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha contestat així, en el consell de barri de Centre-oest d'aquest dijous, les queixes dels veïns que lamentaven que l'Ajuntament hagi modificat la proposta en aquest sentit presentada als pressupostos participatius. La tinenta d'alcalde ha explicat que tècnics municipals estudien si l'edifici pot acollir l'ascensor necessari per garantir els criteris d'accessibilitat.

Fortuny ha encoratjat els veïns del barri 'a perseverar' en aquesta proposta i ha assegurat que si el projecte és escollit en els pressupostos participatius, el consistori intentarà que l'execució es faci a l'antic ajuntament. Això sí, ha recordat que l'edifici té problemes d'accessibilitat que poden afectar la decisió final i per això s'estudien altres ubicacions al centre.

Carmela Fortuny

No hem de fer caure aquest projecte. Hem de posar sobre la taula que hi ha una dificultat tècnica, però en cas que no es pugui fer a l'antic ajuntament l'ubicarem en algun altre espai del barri.


L'associació veïnal, que aquest dijous ha tingut el suport de l'associació excursionista Altiplà, va anunciar aquesta setmana que es desvinculava del procés dels pressupostos participatius per 'manca de diàleg del consistori'. És una decisió que l'Ajuntament ha lamentat a través d'una carta oberta que el comissionat de Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech, ha fet arribar als veïns del barri.

La presidenta de consell de barri, Mayte Pérez, ha reiterat que, mentre no es trobi una solució, es podria estudiar que l'Ateneu cedeixi algunes sales per als col·lectius que ho necessitin a la Casa Jaumandreu. El PSC ha carregat contra l'equip de govern per no informar degudament els veïns i C's ha emplaçat Cultura a reconsiderar la proposta de l'associació.

'Okupació' a Can Trabal
En el mateix consell de barri, el caporal de la Policia Local, Óscar Fernández, ha informat que l'Ajuntament procedirà en breu a tallar els subministres d'aigua i llum a la casa 'okupada' del carrer de Josep Maria Sert per connexió il·legal a la xarxa pública. Fernández, a qui no consta denúncia del fons inversor propietari del domicili, ha afirmat que es tracta de l'únic habitatge 'okupat' al barri i que les queixes veïnals han disminuït notablement en els últims mesos.

Altres temes
La tinenta d'alcalde de Cultura ha avançat que tots els partits portaran al ple una moció institucional per buscar millores a les instal·lacions de l'Escola d'Art. En clau d'equipaments, Fortuny ha lamentat la poca afluència de visitants de la Casa Aymat i ha anunciat l'evolució de l'equipament cap a un espai d'exposició, formació i creació.

Poca participació
De nou, els vocals i la mateixa presidència han lamentat la poca assistència de públic al consell, el menys participatiu de Sant Cugat. A la convocatòria d'aquest dijous, la primera del nou curs, no hi ha acudit cap persona de públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.