Sant Cugat commemorarà el centenari de l'arribada del ferrocarril a la ciutat


  • Comparteix:

El ferrocarril va arribar a la ciutat l'any 1917 / Font: FGC

El ferrocarril va arribar a la ciutat l'any 1917 / Font: FGC

El ple ha donat el vistiplau perquè Sant Cugat commemori el centenari de l'arribada del ferrocarril a la ciutat. Amb una moció institucional, presentada originalment per ERC-MES a través de l'Associació Amics del Ferrocarril, el consistori constituirà una comissió de treball per a aquesta causa com a espai de participació ciutadana per organitzar activitats amb les propostes d'associacions, veïns i empreses.

ESCOLTA-HO

El 26 d'octubre de 1917 es va inaugurar l'estació de Ferrocarrils de Sant Cugat. Les estacions que actualment FGC té al municipi són la Floresta, Valldoreix, Sant Cugat, Volpelleres, Can Sant Joan, Mira-sol i Hospital General. L'estació de les Planes està ubicada al terme de Barcelona però dóna servei a bona part del districte santcugatenc.

El membre de l'Associació d'Amics del Ferrocarril de Sant Cugat Guillem Sunyol ha estat l'encarregat de llegir els acords de la moció i ha recordat la importància que ha tingut aquest mitjà de transport per a la ciutat.

Guillem Sunyol

Volem organitzar un cicle d'actes commemoratius de cara a l'octubre de 2017 per celebrar el centenari de l'arribada del ferrocarril a Sant Cugat i així recuperar, preservar i dignificar la memòria de tot el que ha aportat al municipi.


Homenatge fa 11 anys
La Floresta va recuperar el 2005 una part de la seva memòria històrica amb un acte d'homenatge a l'enginyer nord-americà Frederick Pearson, responsable de l'arribada del ferrocarril al Vallès i de la llum elèctrica a tot Catalunya. Per mantenir viu el record d'aquest personatge històric, Ferrocarrils de la Generalitat va penjar una placa commemorativa a l'estació del districte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.