El ple de Sant Cugat dóna suport als imputats per ocupar el rectorat de la UAB el 2013


  • Comparteix:

L'ocupació del rectorat de la UAB va tenir lloc el 2013 / Foto: ACN

L'ocupació del rectorat de la UAB va tenir lloc el 2013 / Foto: ACN

Sant Cugat donarà suport als 27 imputats per ocupar el rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona fa tres anys i demanarà la seva desimputació per 'la desproporció' de la petició per part del ministeri fiscal, que sol·licita penes de fins a 14 anys presó. El ple ho ha acordat aquest dilluns a través d'una moció de la CUP-PC a la qual s'han sumat ERC-MES i ICV-EUiA i que ha tingut també els vots a favor del PSC i del regidor no adscrit Dimitri Defranc. El PP i C's hi han votat en contra perquè consideren la protesta dels estudiants violenta i Convergència s'ha abstingut en no compartir aquest aspecte, però sí la defensa de la universitat pública que defensa el text.

ESCOLTA-HO

El regidor de la CUP-PC Ignasi Bea ha situat l'origen de 'la criminalització' de la protesta estudiantil en l'eliminació de drets per part de l'Estat espanyol.

Ignasi Bea

Veiem aquesta campanya repressiva en la dinàmica de l'Estat de criminalitzar la protesta social i de perseguir el dret de manifestació.


La proposta ha tingut el posicionament contrari de C's i PP, que, tot i compartir la defensa de l'ensenyament públic de la moció, han condemnat les actituds 'violentes' i fora de la llei dels manifestants. El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha argumentat el posicionament del partit en el suport a la decisió del fiscal.

Álvaro Benejam

Respecte absolut als processos judicials. Respecte a treballadors i estudiants de la UAB que volien assistir a classe. Solidaritat amb la vicerectora i militant d'ICV Sílvia Carrasco. La justícia ha de perseguir qualsevol tipus d'activitat delictiva.


Els imputats van tancar-se al rectorat per protestar per l'increment de les taxes universitàries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.