Les impulsores de la Casa de la Dona acusen el govern de desvirtuar el projecte dels pressupostos participatius


  • Comparteix:

La roda de premsa ha tingut lloc a Cal Temerari

La roda de premsa ha tingut lloc a Cal Temerari

Les membres de la taula de treball de la Casa de la Dona acusen l'equip de govern d'aigualir la proposta presentada als pressupostos participatius. Les promotores del projecte, un dels finalistes del procés ciutadà, lamenten la poca transparència del procés i rebutgen i es desmarquen de la proposta 'unilateral' presentada pel consistori. El col·lectiu mantindrà la candidatura, però en cas que surti guanyadora, algunes de les seves membres ja han avançat a Cugat.cat que se'n desmarcaran.

Les impulsores critiquen que el govern local hagi 'reduït i banalitzat' la que havia de ser la Casa de la Dona -amb un edifici propi- per acabar proposant un espai de 60 metres quadrats a l'escola Joan Maragall a compartir amb el mateix centre, les entitats i les dones.

Lamenten que novament, diuen, es demostri que un espai per a les dones no sigui una prioritat per al consistori. També posen en dubte la transparència dels pressupostos participatius i rebutgen la proposta final. Tot i això, asseguren que continuaran treballant per tirar endavant el projecte inicial i que 'esgotaran les vies que calgui'.

Mercè Bustamante

Si surt votada la proposta de la Casa de la Dona i s'inicia un espai que no és el que volíem, seguirem lluitant perquè sigui una entitat pròpia. que sigui exclusivament autogestionada i autorganitzada, perquè no existeix aquest espai i creiem que és important.


Malgrat que algunes de les promotores del projecte formen part de la CUP, Dones amb Iniciativa, Hora Bruixa i Cercles de Podem de Sant Cugat, les artífexs de la Casa de la Dona han insistit a despolititzar el projecte, que va néixer de la proposta particular de diverses dones de la ciutat. En cas que el projecte surti elegit a les votacions, algunes de les responsables ja han deixat clar que alguns col·lectius se'n desvincularan.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.