Tancats els camins del Parc Natural de Collserola aquest dissabte per una batuda de senglars


  • Comparteix:

La batuda de senglars es farà al Parc Natural de Collserola / Foto: Agents Rurals

La batuda de senglars es farà al Parc Natural de Collserola / Foto: Agents Rurals

Els Agents Rurals de la Generalitat recomanen evitar aquest dissabte al matí els camins del Parc Natural de Collserola per una batuda de senglars que començarà a les set del matí i que s'allargarà fins les tres de la tarda. Durant aquest període, es tancaran els camins del parc per facilitar la tasca als caçadors. S'aconsella evitar la zona senyalitzada i respectar les recomanacions. La batuda es fa per fer front a la sobrepoblació de senglars i se centra a les zones de Sant Just Desvern i de Sant Cugat.

L'actuació municipal
L'Ajuntament impulsa des del maig passat la campanya 'Tinc morro' per difondre entre la ciutadania les conductes a seguir amb els porcs senglars amb l'objectiu de reduir la presència d'aquest animal al centre. L'any passat, es van comptar fins a 300 senglars que vivien a la trama urbana de la ciutat, una xifra que comporta cada vegada més problemes de convivència.

El consistori ha repartit 33.500 fulletons pels districtes i pel centre. A més, ha posat 10 cartells a les marquesines dels autobusos dels districtes més propers al medi natural i ha penjat 270 adhesius als contenidors de la brossa orgànica on l'accés al menjar és més fàcil.

El primer consell és no donar de menjar els senglars perquè, aleshores, aquests associen la ciutat amb menjar. El segon consell demana llençar les escombraries a l'interior el contenidor i evitar que quedin bosses fora. També es recomana no deixar el menjar per a mascotes a terra per evitar que sigui accessible.

Altres consells són posar tanques en jardins i horts, conduir amb precaució especialment a la zona de Collserola i, en cas de veure un senglar, no apropar-s'hi i trucar al 092 perquè la Policia Local hi actuï.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.