L'esperança de vida a Sant Cugat és vuit anys superior a la de les poblacions amb rendes més baixes de Catalunya


  • Comparteix:

L'esperança de vida a Sant Cugat és de 87 anys / Foto: Localpres

L'esperança de vida a Sant Cugat és de 87 anys / Foto: Localpres

L'esperança de vida a Sant Cugat és de 87 anys de mitjana, vuit anys més que en determinats barris del Prat del Llobregat o de Sant Adrià del Besós, segons dades publicades pel departament de Salut. El conseller Toni Comín diu que aquest decalatge d'anys s'explica pel nivell de renda dels municipis. En aquest sentit, el conseller exposa que els territoris amb rendes més baixes tenen un 50% més de mortalitat prematura, abans dels 75 anys, que els de rendes més altes. L'esperança de vida a Catalunya se situa als 83,1 anys.

El titular de sanitat ha reiterat que un dels objectius del departament és la lluita contra les desigualtats com a garantia d'una millora de l'estat de salut de les persones. Ho ha dit en una conferència a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona (UB). Per lluitar contra aquestes desigualtats, Comín ha posat l'èmfasi en el Pla de Salut 2016-2020 i en la construcció d'un estat del benestar socialment avançat que combati les desigualtats.

El conseller assegura que 'una república independent' és 'el millor camí per disposar d'un estat del benestar de veritat, de qualitat, de primera divisió, per fer una societat igualitària'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.