Carmen Magallón, reconeguda amb el Memorial Joan XXIII de la Pau 2016


  • Comparteix:

Arcadi Oliveres, Montserrat Salvat i Joan Botam han presentat el reconeixement

Arcadi Oliveres, Montserrat Salvat i Joan Botam han presentat el reconeixement

La doctora en Física de la Universitat de Saragossa Carmen Magallón ha estat distingida aquest dissabte amb el 49è Memorial Joan XXIII de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) i l'Institut Víctor Seix de Polemologia. Enguany, a més, l'organització ha entregat per primera vegada el Memorial Frederic Roda, un reconeixement a títol pòstum que s'ha atorgat al químic Alfons Banda. Les dues entitats han destacat la tasca de Magallón al capdavant del Seminari d'Investigació per la Pau a la Universitat de Saragossa. Pel que fa a Alfons Banda, l'organització ha destactat la seva trajectòria i la creació de la Fundació per la Pau, de la qual va ser el president fins al 2011.

El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, ha subratllat la tasca innovadora del Seminari d'Investigació per la Pau.

Arcadi Oliveres

En aquest seminari entenen que la pau té a veure amb els militars. No han d'estar d'acord amb ells, però serveix per veure l'altra cara de la moneda.


Pel que fa al Memorial Frederic Roda, l'organització ha explicat que es tracta d'una distinció a títol pòstum que vol reconèixer també la tasca de persones difuntes.

Arcadi Oliveres

El memorial que hem donat fins ara tenia la condició que s'entregués a persones vives. Les persones difuntes també mereixen aquest tipus de reconeixements.


La distinció, que porta el nom d'un dels impulsors del guardó com a homenatge, s'ha incorporat amb motiu del 50è aniversari del guardó, que tindrà lloc l'any vinent.

El Memorial Joan XXIII, creat el 1967, és la distinció dedicada al reconeixement de la cultura de la pau més antic de Catalunya i de l'Estat espanyol. Com és tradicional, està previst que l'entrega del premi es faci al lloc de residència del guardonat. En anteriors edicions, el memorial ha distingit figures com Josep Maria Monferrer, Maixabel Lasa, Empar Salvador, Plàcid García-Planas i Josep Vallverdú, entre altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.