Salut planteja un nou HGC amb 413 llits i prioritat per a patologies freqüents i urgències pediàtriques


  • Comparteix:

L'HGC públic disposaria de 413 llits

L'HGC públic disposaria de 413 llits

El primer informe tècnic del departament de Salut planteja un Hospital General de Catalunya (HGC) a la xarxa pública amb 413 llits, 182 destinats a aguts de poca o mitjana complexitat i 231 a atenció sociosanitària. Segons una informació d'aquest dilluns d''El Punt Avui', el govern planteja que el centre atengui les patologies més freqüents i que es doni prioritat també a la cirurgia major ambulatòria. El pla, que tindria les urgències pediàtriques com una de les prioritats, està pendent d'auditories i peritatges per confirmar les conclusions de l'informe.

Pel que fa a l'àrea quirúrgica, l'HGC disposaria d'11 quiròfans, un àrea obstetrícia amb tres sales de part-dilatació i un quiròfan obstètric. També tindria de 28 a 40 boxs d'urgències amb 10 places d'observació; de 30 a 40 consultoris i de 15 a 20 gabinets d'exploració per a consultes externes; de 25 a 35 places d'hospital de dia i 15 boxs d'hemodiàlisi.

L'objectiu és que actuï com a pont entre l'atenció primària i els grans hospitals de referència de la comarca, el Parc Taulí de Sabadell i MútuaTerrassa. Amb relació al búnquer de radioteràpia del centre, està previst que segueixi en funcionament de manera provisional.

Reacció
L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha avalat la proposta de Salut, ja que suposaria que 'els ciutadans de Sant Cugat, i per extensió de Rubí, Cerdanyola, Ripollet i Castellbisbal, tinguessin un centre públic de proximitat'. Ho ha escrit en una publicació al seu blog, on afegeix que veu l'operació com una proposta 'engrescadora' i que 'donaria sortida als dèficits sociosanitaris del Vallès Occidental'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.