Sensibilitzar contra l'assetjament escolar i debatre sobre l'espai públic, encàrrecs al nou Consell de Joves


  • Comparteix:

El Consell de Joves d'entre 13 i 16 anys de Sant Cugat 2016-2017 s'ha constituït aquest dilluns amb un doble encàrrec: debatre sobre l'assetjament escolar per qüestions de gènere i fer propostes sobre l'ús de l'espai públic. L'òrgan participatiu creix enguany en nombre de centres i ja són 14 les escoles que en formen part. Els 27 membres de la junta es trobaran per començar a treballar en aquests encàrrecs i en una proposta per tractar-los. Els integrants i els centres educatius d'enguany suposen un rècord de participació.

Les vicepresidentes del consell, Liza Dubrovina, de l'Europa International School, i Júlia Molina, de l'institut Leonardo da Vinci, valoren la possibilitat de fer sentir la seva veu al municipi i reclamen més visibilitat pels joves.

Liza Dubrovina i Júlia Molina

Creiem que els joves no estan gaire presents a la ciutat, hi ha o petits o adults. / Hi ha vegades que ens diuen que som adults i altres que som nens. Volem que aquesta franja s'ubiqui en una sola edat.


D'altra banda, Pep Bové de l'escola Thau serà el representant al Consell de Ciutat i al Consell Nacional de la Infància i l'Adolescència.

L'òrgan participatiu comença el curs amb l'encàrrec de debatre sobre els espais urbans i fer propostes de millora. També se'ls ha encomanat la tasca, més teòrica, de pensar sobre qüestions de gènere i detectar l'impacte que tenen en l'assetjament escolar. El regidor de Joventut, Eloi Rovira, explica que el consistori vol saber quina percepció tenen els joves del tema per afinar en les polítiques d'igualtat.

Eloi Rovira

Tot el que té a veure amb igualitat avui en dia es planteja des de la perspectiva de l'adult. Ho hem d'enfocar també des de la perspectiva dels joves i, sobretot, que ells puguin donar la seva opinió.


A banda d'aquests dos encàrrecs, els membres del consell han avançat que ja estan treballant en un tercer projecte que proposaran a l'Ajuntament en breu i que neix de les mateixes inquietuds dels joves. La sessió constitutiva també ha fet balanç de la feina feta al curs 2015-2016 i ha valorat l'alta participació dels joves.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.