El Fons Social Sant Cugat-Valldoreix presta tres milions d'euros a persones sense recursos en 18 anys


  • Comparteix:

Els jubilats són un dels col·lectius beneficiats pel fons / Foto: ACN

Els jubilats són un dels col·lectius beneficiats pel fons / Foto: ACN

El Fons Social Sant Cugat-Valldoreix (FSSV), el programa de préstecs sense interessos per a persones amb pocs recursos de la Fundació Acció Solidària Contra l'Atur (ASCA), arriba als tres milions concedits en 18 anys. L'entitat sense ànim de lucre, amb una vintena de socis, ha ajudat des de la seva creació el 1998 un total de 2.263 unitats familiars amb una mitjana de préstec de 1.300 euros i un percentatge de morositat inferior al 6%.

El col·lectiu valldoreixenc neix arran de la iniciativa de Maria Antònia Gili d'ajudar una persona amb problemes econòmics. A partir d'aquí, el projecte va anar creixent rebent suports i prestant diners a més persones. El 2006 la xifra acumulada de préstecs va arribar al milió d'euros i el 2011 es van comptabilitzar els dos milions. El perfil de les persones que s'han beneficiat dels seus prèstecs són, majoritàriament, nouvinguts.

El portaveu de l'entitat, Ramon Escamilla, ha explicat que, més enllà de l'ajut directe, aquest projecte crea llaços de solidaritat entre els usuaris.

Ramon Escamilla

Això promou la solidaritat ja que són conscients que si no es tornen els diners altres persones es queden sense ajut.


La crisi ha portat moltes famílies a buscar suport al Fons Social. Escamilla ha explicat que, tot i que s'apunti que els pitjors moments de la recessió han passat, l'entitat continua detectant importants necessitats.

Ramon Escamilla

Els sous són cada vegada més baixos. Hi ha més ocupació però els últims en adonar-se dels canvis són els nostres usuaris.


La fundació ha organitzat una trobada amb socis, donants, col·laboradors i voluntaris actuals i històrics per a dilluns vinent a les set de la tarda. L'acte tindrà lloc a la Casa de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.