Protecció Civil desactiva l'alerta del pla Procicat pel fort vent, però manté la recomanació de prudència


  • Comparteix:

Mapes de perill de vent / Foto: Protecció Civil

Mapes de perill de vent / Foto: Protecció Civil

Protecció de la Generalitat desactiva l'alerta del pla Procicat per ventades. Tot i això, manté la recomanació de prudència aire lliure si hi ha elements de risc. L'Ajuntament també ha desactivat la prealerta del Pla Bàsic d'Emergències Municipals (PBEM), que havia activat com a mesura preventiva. La ventada ha fet caure diversos arbres a Sant Cugat aquest matí sense causar cap ferit.

Protecció Civil demana extremar les precaucions a l'hora de realitzar treballs en alçada, en la mobilitat i fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior -balcons i terrasses- i puguin ser desplaçats per l'aire. En les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent. En els moments de les ratxes més intenses cal protegir-se sobretot d'elements que semblin inestables i evitar sortir a l'exterior si no és imprescindible ja que s'estan produint incidències per caiguda d'arbres i altres objectes.

Aquest dijous el vent anirà a la baixa i només afectarà les comarques del sud de Catalunya.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.