Satisfacció de les pastores pels primers dies del ramat que neteja els boscos de Collserola


  • Comparteix:

Les pastores del ramat de les 120 cabres i ovelles encarregat de netejar el bosc i mantenir en bon estat les franges de protecció d'incendis del Parc Natural de Collserola estan satisfetes dels resultats de les primeres jornades. El bestiar prové del Berguedà i és el protagonista d'una prova pilot que s'estendrà durant un mes i mig a Sant Medir, Sol i Aire i la Torre Negra. Si els resultats són bons es convertirà en un complement a les màquines tradicionals per prevenir els focs.

Es tracta d'un sistema de prevenció d'incendis que vol evitar l'impacte generat per les eines habituals, essencialment maquinària, i reduir sorolls i emissions de gasos contaminants. Després dels tres primers dies a la serra una de les pastores, Cristina de Llanos, valora l'experiència.

Cristina de Llanos

La majoria de vegetació de les franges se la mengen. Pel que fa a la gent, tothom està molt content que estiguem aquí.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, també ha valorat els primers resultats i ha explicat que estudiaran la permanència de la mesura.

Mercè Conesa

Pensem que aquest pot ser un nou sistema d'organitzar aquesta neteja del bosc però també un sistema per donar oportunitats de treball.


Fa just 10 anys, l'EMD de Valldoreix va aplicar una mesura similar amb mig miler de xais i ovelles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.