Sant Cugat és la ciutat amb més catalanoparlants del país, segons l'Informe de Política Lingüística


  • Comparteix:

Mercat dels dijous a Sant Cugat / Foto: Web Ajuntament

Mercat dels dijous a Sant Cugat / Foto: Web Ajuntament

Sant Cugat és la ciutat amb més catalanoparlants del país, amb un 82,2% de la població, segons l'Informe de Política Lingüística de la Generalitat. La segueixen Igualada (81,6%) i Girona (80,3%). A l'altra cara de la moneda, hi ha Santa Coloma de Gramenet, on el 50,6% dels habitants declaren saber català. L'informe recull les dades de les 50 ciutats més poblades de Catalunya.

L'Hospitalet de Llobregat (54,7%) i Cornellà de Llobregat (57,2%) són les altres dues poblacions amb un índex més baix de coneixement de la llengua catalana, segons posa de manifest el document presentat aquest dimecres al Parlament. Ho ha explicat la directora de Política Lingüística, Ester Franquesa.

Ester Franquesa

L'ús és molt més elevat a Sant Cugat que a Santa Coloma tot i que voldria remarcar que el camí que ha fet Sant Coloma per fer créixer el coneixement i l'ús de la llengua ha estat més fort que no pas en altres casos.


Les Terres de l'Ebre és l'àmbit territorial on més persones tenen el català com a llengua inicial, amb un percentatge superior al 70%. En contraposició, hi ha el cas de l'àrea metropolitana de Barcelona, on el nivell oscil·la entre el 23 i el 35%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.