Dotze nens i nenes del Sàhara Occidental passaran l'estiu a la nostra ciutat


  • Comparteix:

Faran revisions mèdiques i aniran de colònies

Faran revisions mèdiques i aniran de colònies

Una dotzena de nens i nenes sahrauís han arribat a la nostra ciutat per passar l'estiu en companyia de famílies santcugatenques. L'objectiu d'aquesta acollida, que va començar ara fa 8 anys, és oferir als infants del Sàhara Occidental revisions mèdiques, i una oferta cultural i de lleure que els hi és impossible realitzar als camps de refugiats on viuen.

L'associació Sant Cugat Amb el Poble Sahrauí (SCAPS) organitza des de l'any 1997 aquestes estades, que han anat creixent cada any en nombre de nens. Enguany, són 9 nens i 3 nenes del Sàhara Occidental els que passaran l'estiu amb famílies de Sant Cugat, amb l'objectiu de millorar, almenys durant dos mesos, la seva qualitat de vida i els seu estat de salut.

Una de les responsables d'aquesta acollida, Neus Bosch, explica els beneficis que comporta per aquests nens i nenes passar dos mesos a la nostra ciutat.

Neus Bosch

A part de les revisions mèdiques exhausitives, els nens poden menjar bé i conèixer una altra cultura.


Però els nens sahrauís no són els únics que extreuen beneficis de la seva estada a Sant Cugat. Les famílies d'acollida, i els seus fills, també aprenen coses de la convivència amb els infants que viuen habitualment als camps de refugiats. Neus Bosch.

Neus Bosch

No només ells obtenen beneficis. Per nosaltres també és molt enriquidor. Els nens s'integren a les nostres famílies i conviuen amb els nostres fills.


Després de les revisions mèdiques, que tindran lloc durant tota aquesta setmana, els 12 nens i nenes sahrauís participaran a diverses activitats, com una sortida al Parc Catalunya de Sabadell o visites a l'Ajuntament i al parc de Bombers. Durant la segona quinzena de juliol, els menuts marxaran de colònies i a l'agost, viuran les vacances en companyia de les seves famílies d'acollida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.