Disminueix el nombre de dones víctimes de la violència de gènere al 2015, però es manté a prop del centenar


  • Comparteix:

Un total de 88 dones han estat ateses per casos de violència masclista a Sant Cugat al 2015, una xifra lleugerament inferior a la de l'any anterior, segons les dades del darrer informe anual sobre l'impacte de la violència vers les de dones que s'ha presentat aquest dimarts. La coeducació i la inversió en ajuda a les víctimes són les claus de futur per reduir la xifra, segons els experts.

El document s'ha presentat aquest dimarts amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere (25 de novembre) i posa de manifest que al 2015 es van atendre 14 casos menys que al 2014. Pel que fa a les dades del primer semestre del 2016, hi ha 47 dones ateses, igual que el mateix període de l'any passat. El perfil majoritari de la dona víctima de la violència de gènere a la ciutat és el d'una dona d'entre 25 i 44 anys, amb fills, estudis secundaris o superiors, amb feina i de nacionalitat espanyola.

Tot i això, la directora de la consultoria MIT i coordinadora de l'informe, Blanca Moreno, assegura que aquestes xifres són només 'la punta de l'iceberg' i que encara hi ha moltes dones que no denuncien la seva situació i, per tant, no surten reflectides a l'informe.

Blanca Moreno

El repte que tenim és social, perquè la violència i la cultura masclista s'aprenen. Malauradament estan presents a moltes institucions, però la bona notícia és que si s'aprenen es poden desaprendre també.


L'estudi mostra també que en tots els casos hi ha violència psicològica, però que al 2015 han augmentat les situacions amb violència física. Mossos d'Esquadra ha atès 31casos, Policia Local cinc i el CAP 19.

El nombre de denúncies per maltractament a la Xarxa Municipal de Lluita contra el Maltractament i la Violència de Gènere arriba al 87% al primer semestre de 2016. Això representa quatre punts percentuals més que fa un any. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha presidit l'acte i ha destacat que la responsabilitat en la lluita contra la violència masclista 'és compartida entre tots els ciutadans'.

Mercè Conesa

Com a ciutat hem d'estar preparats per rebre aquestes situacions, encarar-les i donar tot el suport necessari a les víctimes d'aquesta violència.


L'acte ha servit també per inaugurar el tapís 'Barques Bategant' que presidirà la sala de plens de l'antic consistori. L'obra neix del projecte 'Explica'm teixint', coordinat pels Museus de Sant Cugat i el Servei Municipal d'Atenció a la Dona, i l'han fet dones supervivents de la violència masclista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.