El ple aprova per unanimitat concedir la Medalla d'Honor a quatre entitats centenàries de Sant Cugat


  • Comparteix:

Foto de família dels guardonats i els portaves municipals / Foto: Localpres

Foto de família dels guardonats i els portaves municipals / Foto: Localpres

El ple ha aprovat per unanimitat concedir la Medalla d'Honor a la Societat Coral La Lira, la Unió Santcugatenca, el Club de Golf Sant Cugat i el Sant Cugat Esport FC, entitats centenàries de la ciutat. L'Ajuntament els atorga aquesta distinció pel valor social, cohesionador i històric així com per la feina feta en favor de la ciutat. La condecoració s'ha entregat, fins ara, a tots els alcaldes postfranquistes. A títol pòstum també es va lliurar, al 2010, a l'escriptor Baltasar Porcel i, al 2006, al fundador de Catalana Occident, Jesús Serra Santamans.

Societat Coral La Lira de Sant Cugat
La coral va ser fundada el 1882 i està formada per homes, majoritàriament de Sant Cugat, que canten valsos de Caramelles, sardanes i havaneres. El músic, fundador i director de l'Orfeó Català, Lluís Millet, va dirigir l'entitat en els seus inicis. L'objectiu de la coral és, a més de fomentar la cultura, col·laborar als principals actes associatius i musicals de Sant Cugat i del país, com el Fòrum de les Cultures i la Trobada Internacional de Cors d'Home. L'entitat també treballa per preservar les tradicions catalanes, cantant Caramelles durant la Pasqua a la ciutat. La Lira conserva el seu estendard original, una lira brodada amb fil argentat sobre un tapís amb les quatre barres.

El president de La Lira, Josep Garrell, ha fet extensiva la distinció al teixit cultural i associatiu de la ciutat.

Josep Garrell

Enguany hem fet 134 anys i ha estat possible gràcies al sentit cultural de les persones de Sant Cugat.


La Unió Santcugatenca
El 1883 sorgeix el projecte de constituir La Unió santcugatenca i s'inicien els tràmits legals per endegar-la, un projecte que es va fer real el 1900. La Unió es defineix com una entitat cultural de caire popular, d'esbarjo i entreteniment, lleure, oci creatiu i de cultura compromesa amb els valors de la cultura catalana i de la societat del moment.

El president de La Unió, David Pujol, ha celebrat el reconeixament que coincideix amb una nova etapa de l'entitat.

David Pujol

Hem passat un anys complicats i per a nosaltres això significa energia per continuar.


Sant Cugat Esport FC
Fundat el 1916, Antoni Auladell i Tortosa en va ser el primer soci. El 1922 el club es va inscriure a la Federació Catalana de Futbol i va participar al Campionat Amateur 1922-23. El camp del Celler es va situar al centre de la ciutat, un espai que va acollir l'Escola de Futbol Base, tornejos internacionals de futbol, i que va viure l'ascens i la permanència del club durant tres temporades a la Tercera Divisió Nacional. El camp del Celler també va ser seu d'entrenaments del Mundial de Futbol del 1982.

El president del club, Llorenç Santasusagna, ha subratllat la faceta solidària de l'entitat en el seu agraïment.

Llorenç Santasusagna

El 2005 vam començar la nostra etapa solidària i al 2012, va néixer el Sant Cugat Campus Índia, que hem transformat en un gran projecte de ciutat.


Club de Golf Sant Cugat
El camp de golf, dissenyat per l'arquitecte Harry S. Colt, es va inaugurar el 1914. Als seus inicis el camp va ser pensat per als treballadors de La Canadenca, empresa encarregada de construir el ferrocarril, ja que molts eren d'origen anglès. El Circuit Europeu va destacar per la contribució de quatre jugadors al Tour: Txomin Hospital, Fernando Roca, Nacho Feliu i Ivó Giner. Paula Martí, també de Sant Cugat, va ser el 2002 número 1 del Circuit Professional Femení Europeu. Cap representant de l'entitat no ha pogut assistit al ple extraordinari.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.