Les entitats es bolquen en el Nadal amb una programació carregada de novetats


  • Comparteix:

Prop d'una quarantena d'entitats programaran activitats aquestes festes de Nadal amb la tradició i la innovació com a eixos principals. L'Ateneu, Amics de Pedra i Sang, l'escola Fusió i la Xarxa Monestir-Sant Francesc són algunes de les associacions que han preparat les més de 170 activitats que conformen 'Un Nadal amb molt de joc'. L'Envelat també acollirà el tradicional Quinto i la Festa de Cap d'Any.

L'Ateneu amplia el concurs de pessebres, que va recuperar fa quatre anys. Les categories d'enguany són per a pessebres populars, artístics, innovadors i col·lectius. També hi haurà una distinció per a la categoria infantil i juvenil.

Els Amics de Pedra i Sang faran representació del muntatge el 25, 26, 27 i 28 de desembre. Enguany també faran una representació prèvia el 23 en col·laboració amb actors de Cerdanyola. La presidenta de l'entitat, Dolors Vilarasau, explica que es tracta d'un agermanament molt especial per a l'entitat.

Dolors Vilarasau

Hi ha un dia molt especial que és l'agermanament de Cerdanyola i Sant Cugat. L'assassí de l'abat Biure era de Cerdanyola i, amb aquesta col·laboració, convertim un fet violent en un signe d'amistat.


La tradicional cantada de nadales al carrer, que tindrà lloc el 22 de desembre, tindrà enguany les veus de nens de 10 escoles de Sant Cugat i la incorporació d'una petita banda de músics amb alumnes de l'escola Fusió. Ho explica la directora de l'escola, Gemma Navarra.

Gemma Navarra

Una novetat és que anirem a cantar nadales al mercat de Torre Blanca. Una altra és que els joves de l'entitat faran una 'txaranga' musical pels carrers de la ciutat.


La solidaritat també té cabuda a la programació nadalenca. La Xarxa Monestir-Sant Francesc ha preparat un pessebre vivent intergeneracional per crear vincles entre la gent del barri i la residència de gent gran. Òmnium Cultural també canvia i en lloc de fer el 'Poema de Nadal' aposta per 'Un Nadal a casa', un recull de poemes d'autors catalans recitats per Marta Jener, Montse Soto, Xavier Tor i Jaume Pla. La cita és el 10 de desembre a les sis de la tarda a l'església del Monestir. El Cor Infantil i el Cor Jove de Fusió posaran música a l'espectacle amb la col·laboració de solistes voluntaris de la Coral de Sant Cugat, la de l'Ateneu i de la Unió. Tot el que es recapti anirà en benefici de Càritas.

Totes les activitats es poden consultar al web santcugat.cat/nadal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.