Veïns de Can Trabal demanen accions a l'Ajuntament per combatre un repunt de robatoris amb força


  • Comparteix:

Barri de Can Trabal

Barri de Can Trabal

70 veïns de Can Trabal exigeixen al consistori mesures immediates per eradicar els robatoris amb força a domicilis que es donen des de fa un any i amb un repunt el novembre passat, amb una incidència per setmana. La petició s'ha fet aquest dimarts en una reunió amb l'Ajuntament, la Policia Local i els Mossos, convocada pels mateixos veïns, que també han demanat estudiar 'restringir l'accés de vehicles al barri'. Segons l'Associació de Veïns de Can Trabal, els Mossos tenen obertes diverses línies d'investigació.

Els robatoris amb força a domicilis han crescut un 50% en el darrer any a Sant Cugat. Entre el setembre del 2015 i l'agost d'aquest any, s'han registrat un total de 630 incidències. A Can Trabal la preocupació dels veïns els ha portat a reunir-se amb la tinenta d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, que segons l'entitat ha recordat que Sant Cugat manté el dispositiu específic per posar fi a aquesta situació.

El president de l'Associació de Veïns de Can Trabal, Jordi Compte, ha explicat a Cugat.cat que l'entitat ha demanat la instal·lació de les dues càmeres de videovigilància pendents als carrers de Canadà i Oceà Atlàntic. Aquest últim carrer ja té una càmera que funciona des de fa un any.

Segons Compte, els episodis de robatori amb força o intents s'han donat en els últims mesos amb freqüència, tot i no quantificar els casos. Sí que ha apuntat que al mes passat els capítols van ocórrer cada setmana i també en menor grau a l'octubre.

Cugat.cat ha pogut saber que el 16 de novembre passat, dos pisos de protecció oficial del carrer de Mar de la Xina van ser objecte d'entrades a domicili, tot i que els lladres no van endur-se cap objecte de valor. En tots els casos coneguts, l'associació de veïns afirma que no s'han lamentat danys personals.

L'entitat veïnal ha demanat al consistori que estudiï restringir l'accés de vehicles a la zona, malgrat que Compte no ha concretat com. També han sol·licitat una major circulació de vehicles dels serveis municipals per donar una major sensació de seguretat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.