La Plataforma per la Llengua etiqueta productes de Mercadona per denunciar 'la discriminació del català'


  • Comparteix:

Les etiquetes col·locades han incorporat les instruccions d'ús d'alguns articles / Foto: Plataforma per la Llegua

Les etiquetes col·locades han incorporat les instruccions d'ús d'alguns articles / Foto: Plataforma per la Llegua

La Plataforma per la Llengua ha col·locat etiquetes en català a diversos productes del supermercat Mercadona del carrer de Valldoreix aquest dijous a la tarda. Es tracta d'una acció que reivindica el compliment del codi de consum de Catalunya que estableix que la informació bàsica de qualsevol article ha d'estar escrita en català i castellà.

Una quinzena de membres de l'entitat han col·locat adhesius amb les instruccions d'ús i altres informacions a productes d'aquesta superfície. La intenció és assenyalar 'l'incompliment de la normativa catalana i de l'article 18 de la llei general per a la defensa de consumidors i usuaris'. L'entitat qualifica aquest incompliment de 'discriminació cap als usuaris catalanoparlants'.

La directora de la plataforma, Neus Mestres, assegura que la majoria dels productes que es venen a les grans superfícies no respecten la normativa.

Neus Mestres

A la majoria de supermercats les etiquetes en català amb pou feines són el 10%. Per tant, tenim un 90% de productes il·legals.


La responsable ha posat l'exemple de Bèlgica i Suïssa, països amb diverses llengües oficials on els consumidors troben productes etiquetats en diferents llengües.

La plataforma ha triat l'establiment Mercadona per aquesta acció perquè, segons Mestres, és un supermercat present a tot el territori de parla catalana i té una marca pròpia que podria etiquetar en català els seus productes.

Durant l'acció, s'han repartit octavetes informatives entre els vianants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.