El pla de Drogues, que vol prevenir i informar dels riscos de consumir-ne, arriba a més d'un miler de joves


  • Comparteix:

Totes les actuacions formen part de la campanya '1SEGON. Informa't, decideix, viu' / Foto: ACN

Totes les actuacions formen part de la campanya '1SEGON. Informa't, decideix, viu' / Foto: ACN

El Pla d'Actuació sobre el consum de drogues, amb l'objectiu de prevenir i informar dels riscos de consumir-ne, es consolida a Sant Cugat arribant a més d'un miler de joves. Entre les actuacions del pla destaquen els 42 tallers que han rebut 1.053 estudiants de centres de secundària de la ciutat i la intervenció durant la Festa Major a la Desplaça Jove, on es van fer més de 200 tests d'alcoholèmia preventiva i es van repartir més de 400 entrepans i sucs per minimitzar els danys que es poden produir la ingesta excessiva d'alcohol.

Les cinc accions del Pla d'Actuació:
Assessoria sobre drogues a joves i famílies
S'ofereix a l'Ohficina Jove del Casal TorreBlanca. Des dels seus inicis el 2015 a atès 38 famílies, amb prop de 230 sessions personalitzades. L'assessor atén tant a pares i mares com als joves.

Tallers de prevenció de drogodependències als centres educatius
El darrer curs es van fer 42 tallers sobre prevenció del consum de d'alcohol, tabac i cànnabis. Hi van participar 1.053 alumnes de secundària i batxillerat de diversos instituts.

Xerrades per a joves i formacions per a pares i mares
Les xerrades, de diferents formats, com 'píndoles informatives' o trobades de grups, tenen l'objectiu que els joves debatin a partir d'experiències pròpies, d'amics i reflexions. Pel que fa a les formacions destinades als pares s'ha fet un taller sobre com gestionar les situacions d'estrès i angoixa dels adolescents, per tal de transmetre eines als fills i reduir els riscos del consum de drogues.

Programa 'VAL LA PENA'
Coordinat entre la Policia Local i la Secció de Ciutadania de l'Ajuntament, s'ofereix una alternativa a la sanció econòmica als joves i menors d'edat denunciats per consum, tinença il·lícita o abandonament a la via pública de substàncies estupefaents o estris per al seu consum, ja sigui alcohol o d'altres. Des que es va posar en marxa, 10 menors s'hi ha acollit amb cinc sessions individuals per reflexionar sobre el consum de drogues i 12 joves estan pendents d'iniciar el programa.

Intervenció nocturna a la 'Desplaça Jove' de la Festa Major
Durant les tres nits que es va instal·lar la carpa informativa '1SEGON', es va informar als joves dels riscos que suposa el consum de drogues. La majoria dels qui s'hi van acostar volien saber el límit adequat del consum d'alcohol. Al final de la nit es van repartir sucs i entrepans per minimitzar els danys. En total es van fer més de 200 test d'alcoholèmia, i es van repartir 400 entrepans i 450 sucs.

Totes les actuacions formen part de la campanya '1SEGON. Informa't, decideix, viu'. A banda, a través del web de la iniciativa s'ofereix informació rigorosa sobre l'alcohol, el tabac i el cànnabis. També inclou consells de prevenció de riscos i de primers auxilis i una mediateca amb 24 videoentrevistes a diversos joves del municipi al voltant dels mites, excuses i beneficis de no consumir aquestes substàncies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.